Viorica Dăncilă ataca Parlamentul European: Nu am venit ca să dau socoteală! Critici DURE la adresa rapoartelor MCV

Viorica Dăncilă ataca Parlamentul European: Nu am venit ca să dau socoteală! Critici DURE la adresa rapoartelor MCVViorica Dancila ataca Parlamentul European, aceasta se confrunta cu dezbaterile din plen, cu privire la statul de drep din Romania, acesta a declarat ca nu a mers sa dea socoteala, relateaza b1.ro.
„Vă spun de la început că nu am venit aici să dau socotolă. Am venit pentru că vă respect şi preţuiesc„, a afirmat premierul român.

„Încep cu o întrebare: pentru cine vrem să construim un sistem de justiție viabil? Trebuie să facem o justiție corectă pentru cetățeni.

De la cetățeni trebuie să înceapă orice discuție(…)
Justiţia trebuie să fie garanţia că legile şi libertăţile sunt respectate”, a adăugat Viorica Dăncilă.

„În ce fel au apărat rapoartele MCV? Nu am văzut nimic despre încălcarea drepturilor omului, despre protocoalele secrete.
În baza protocoalelor, milioane de români s-au aflat sub monitorizarea serviciilor secrete în numele luptei anticorupție.

Au fost falsificate transcrieri de convorbiri.
Există hotătâri juridice care arată cum s-au falsificat probe, cum au fost ameninţaţi martorii.
Nimic despre acestea în rapoartele MCV.

Cine a redactat rapoartele MCV şi cine a ignorat aceste realităţi grave?”, a mai spus Viorica Dăncilă, pe un ton care a vrut să pară dur.

„Acest mecanism (MCV) și-a ratat menirea. Dacă suntem sinceri, de la aceste abuzuri grave trebuie să începem”, a subliniat premierul.

„Comisia de la Veneția spunea că în sistemul sovietic Parchetul a reprezentat un mijloc de a controla puterea judecătorească.

În România, mii de magistrați au dosare contrafăcute prin care sunt controlați să dea decizii în afara sălii de judecată.
Noile legi ale justiției le redau judecătorilor independența. Vom ține cont de recomandările Comisiei de la Veneția.
Azi v-am informat pe toți, oficial, despre abuzurile din Romnia.

De acum nu se mai pot ignora aceste lucruri.

Nu se mai poate vorbi despre România fără să fie luate în calcul și aceste lucruri”, a conchis Dăncilă.

Citeste si ...

Back to top button