VESTE REA! Guvernul May nu mai vor masini pe motorina, pe 24 aprilie se vor interzice autoturismele Diesel, cine nu indeplineste standardele legi, amenda de 30.000 de euro!

Veste rea tuturor soferilor care au autoturisme pe motorina, toate masinile se vor interzice pe diesel, relateaza ziarulromanesc.net.

Guvernul May a cerut un program de casare a masinilor pe diesel, scrie Financial Times.

„Executivul urmează să anunţe, pe 24 aprilie, planurile de respectare a legislaţiei Uniunii Europene pentru îmbunătăţirea calităţii aerului şi a limitelor stabilite pentru emisiile de dioxid de hidrogen, în urma unei decizii a Înaltei Curţi, de la sfârşitul anului trecut”, notează News.ro.

Primarul Londrei a promis deja să elimine vehiculele poluante, urmând ca din 2018 să interzică taxiurile diesel şi să introducă o serie de taxe pentru automobilişti.

„Pentru a preîntâmpina apariţia unui nou scandal de amploare celui de la Volkswagen, care a recunoscut că a trişat la testele antipoluare – situaţie care a scos în evidenţă legislaţia prea blândă a UE în acest domeniu, Comisia Europeană a propus revizuirea regulilor de autorizare şi de tesare a maşinilor pe teritoriul blocului comunitar”, potrivit Reuters.

Toti europarlamentarii sunt pentru a interzice masinile pe diesel, iar acest lucru il vor in toate tarile din UE, incat amenzile sa fie de 30.000 de euro pentru masina care nu respecta noua lege.

În opinia comisarului Elzbieta Bienkowska, noile măsuri vor duce, în cele din urmă, la dispariţia de pe piaţă a maşinilor cu motoare diesel.

Maşinile diesel nu vor dispărea de la o zi la alta.

Dar, după acest an dificil, sunt sigură că vor dispărea mai rapid decât ne putem imagina”, a explicat Bienkowska.

 

Citeste si ...

Back to top button