Veste extraordinara! Romanii au de luat bani de la stat. Iata daca esti pe lista!

Veste extraordinara! Romanii au de luat bani de la stat. Iata daca esti pe lista!O noua veste buna pentru romanii, guvernul adopta astazi un nou proiect de hotarare de care reglementeaza sumele de bani ce vor fi dati in 2018 de fermieri din Romania, relateaza www.capital.ro.

Fermieri din tara pot depune anul acesta, la sediile Agentiei de Plati si Interventii pentru Agricultura (APIA), o cere de plata pentru a obtine subventiile, nu conteaza ca sunt crescatori de animale s-au fermieri din zona de  productie vegetala.

Cuantumul pe hectar al plăţilor directe care se acordă pe anul de cerere 2018 este de 102,5 euro/ha pentru schema de plată unică pe suprafaţă.

În cazul plăţilor redistributive, la suprafeţele cuprinse între unu şi cinci hectare, s-a stabilit un cuantum de 5 euro/hectar, iar la suprafeţele de peste cinci hectare, dar până în 30 de hectare, s-a stabilit 50,3 euro/hectar.

Incepand din luna octombrie data de 16, APIA ofera plati in avans in cadrul chemelor de plato directe.

Plăţile se fac în lei, utilizând cel mai recent curs de schimb valutar stabilit de Banca Centrală Europeană anterior datei de 1 octombrie 2018.

Citeste si ...

Back to top button