Veste de ultima ora pentru soferi! Conducatorul auto isi pierde permisul daca nu face asta urgent!

Veste de ultima ora pentru soferi! Conducatorul auto isi pierde permisul daca nu face asta urgent!Vine noutati in Noul Cod Rutier, conform unui proiect de lege care vine cu modificari si complectare la Ordonanta de Urgenta la nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, toata lumea care detin permis de conducere trebuie sa se prezinte obligatoriu la doctor, daca nu vor sa il piarda, relateaza bzi.ro.

Atunci cand observa o afectiune care nu permite detinerea unui permis auto, orice medic va putea sa trimita soferii la o examinare medicala.

Este vorba de un Proiect de lege pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice. Desi a fost respins initial de Senat, documentul a fost propus recent pentru adoptare la Camera Deputatilor si, pentru a se aplica, are nevoie de votul decisiv favorabil.

„Orice medic, atunci cand constata ca un conducator de autovehicul, de tractor agricol sau forestier ori tramvai, aflat in evidenta sau in ingrijirea sa, prezinta afectiuni medicale (…), este obligat sa emita bilet de trimitere catre o unitate de asistenta medicala autorizata (…), cu diagnosticele constatate si cu datele de contact ale unitatii medicale in care medicul trimitator isi desfasoara activitatea si sa consemneze acest lucru in fisa medicala a conducatorului”, scrie in proiectul de act normativ, cu precizarea ca exista un ordin al ministrului sanatatii cu afectiunile ce nu permit conducerea masinilor.

1. Prima varianta va fi prezentarea la examinare si constatarea ca soferul este apt sa conduca masini in continuare.

In acest caz, clinica va comunica medicului trimitator, in maximum 15 zile de la constatarea faptului ca soferul este apt, rezultatul examinarii. Rezultat: soferul isi va pastra permisul auto.

2. Varianta a doua va implica prezentarea la examinare si constatarea ca soferul este inapt sa mai conduca automobile.

Intr-o singura zi de la data constatarii, clinica va trebui sa informeze politia rutiera, medicul trimitator si soferul in cauza despre rezultatul examinarii. Rezultat: soferul isi va pierde permisul dupa ce politia rutiera il va retrage la data primirii informarii clinicii.

Citeste si ...

Back to top button