Veste buna! Romanii vor putea primi al 13-lea si al 14-lea salariu. Milioane de angajati sunt in culmea fericiri!

Veste buna! Romanii vor putea primi al 13-lea si al 14-lea salariu. Milioane de angajati sunt in culmea fericiri!Veste extraordinara pentru milioane de romani care sunt vizati, angajati pot primi al 13-lea si al 14-lea salariu, dar asta doar care indeplinesc anumite conditii vor primi, in luna decembrie, al 13-lea salariu, iar in ianuarie anul 2019, cel de al 14-lea salariu, relateaza b1.ro.

„Proiectul de act normativ are ca obiectiv principal sprijinirea capitalului autohton si cresterea veniturilor salariale ale salariatilor din mediul privat românesc.

Mai mult, îsi propune sã dea posibilitatea companiilor cu capital integral privat de a stimula angajatii prin acordarea celui de-al 13-lea si celui de-al 14-lea salariu.

Cel de-al 13-lea si cel de-al 14-lea salariu vor putea fi acordate de societãtile care înregistreazã profit în anul fiscal în curs, iar cheltuielile ocazionate de acordarea acestor salarii sunt deductibile din impozitul pe profit datorat.

Aceste cheltuieli nu trebuie sã depãseascã 20% din totalul impozitului pe profit datorat, respectiv 0,5% din cifra de afaceri.

Mãsura acordãrii acestor salarii suplimentare nu poate fi aplicatã de cãtre firmele aflate în procedurã de insolventã, faliment sau reorganizare”, precizează Polak, scrie Bugetul.ro.

Potrivit propuneri legislative a PNL, 3,7 milioane de angajați pot beneficia de aceste servicii.

Citeste si ...

Back to top button