Veste buna pentru romani!,O noua zi nationala urmeaza sa fie votata

Veste buna pentru romani!,O noua zi nationala urmeaza sa fie votataUn grup de 26 de parlamentari PSD au iniţiat un proiect legislativ prin care vor ca 14 septembrie să devină Ziua Naţională a Constructorului.

Potrivit iniţiatorilor, autorităţile publice centrale şi locale, precum şi organizaţiile non-guvernamentale vor organiza manifestări şi acţiuni publice dedicate acestei zile.

Potrivit expunerii de motive din proiectul legislativ, construcţiile reprezintă o pondere foarte mare din PIB, reunind peste 10% din forţa de muncă a României.

Rezultatul muncii constructorilor este într-o continuă interacţiune cu fiecare cetăţean, fie că este vorba despre domeniul public, fie despre cel privat. Breasla Constructorilor a reuşit să se impună în economia românească reprezentând deseori, chiar dacă în această perioadă acest sector nu este reprezentat la adevărata sa valoare în PIB-ul românesc„, se mai arată în sursa citată.

De asemenea, iniţiatorii afirmă că la 14 septembrie 1895 a fost inaugurat cel mai mare pod din Europa continentală: podul Feteşti – Cernavodă, cunoscut sub numele de „Podul Anghel Saligny” sau „Podul Carol I”.

În acelaşi proiect mai este precizat faptul că cei aproape 400.000 de lucrători din domeniul construcţiilor „merită o astfel de atenţie”, deoarece forţa de muncă este deficitară, iar „tinerii nu mai sunt atraşi de meseriile din construcţii, de regulă, meserii grele„.

Romaniatv.net

Citeste si ...

Back to top button