Veste BOMBA si pentru Romania! Uniunea Europeană aprobă amânarea Brexitului până pe 22 mai

Veste BOMBA si pentru Romania! Uniunea Europeană aprobă amânarea Brexitului până pe 22 maiLiderii Uniunii Europeni s-au poziţionat în favoarea extinderii Brexitului pana la data de 22 mai, se mai comunica ca summitul european a avut loc astazi la Bruxelles, relateaza b1.ro.

„Uniunea Europeană se angajează să acorde, înainte de 29 martie 2019, o extindere a Brexitului până în 22 mai, dacă acordul de divorț este aprobat de Camera Comunelor săptămâna viitoare”, se arată în draftul concluziilor.

„Având în vedere că Marea Britanie nu intenționează să organizeze alegeri pentru Parlaentul European, nicio extindere nu este posibilă dincolo de această dată”, se arată în concluziile summitului.

Această amânare vine după ce Parlamentul de la Londra a respins, în două ocazii, acordul de Brexit încheiat de Theresa May cu liderii Uniunii Europene.

Prezent la Bruxelles pentru reuniunea Consiliului European, Klaus Iohannis a anunţat că în urma discuţiile dinre şefii de stat au fost luate în calcul trei variante pentru Brexit: cea din 22 mai, înainte de alegerile europarlamentare, 30 iunie, cum solicită Marea Britanie, şi cea a unui Brexit cu termen nedeterminat.

 

Citeste si ...

Back to top button