VESTE BOMBĂ. Sefii jandarmilor urmează să fie reținuți din cauza abuzurilor din 10 august!

Sefii jandarmilor, Sebastian Cucos si Laurentiu Cazan urmeaza sa fie retinuti in urma abuzurilor din 10 august

„Reținerea celor doi ofițeri ar fi imediat urmată de suspendarea lor de la comandă sau de punerea lor sub control judiciar, ceea ce ar face să nu-și mai poată exercita atribuțiile”, relatează romanialibera.ro.

Problema Jandarmeriei Romane este discutata la Bruxelles, care intalnire va avea loc intre oficiali ai Comisiei Europene si premierul Viorica Dancila.

Parchetul Militar a primit câteva sute de plângeri de la persoane civile care afirmă că au fost agresate de jandarmi la 10 august.

Pe de altă parte, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a primit circa 200 de plângeri de la jandarmi care afirmă că au fost agresați de către demonstranți.

Procurorii militari au lucrat foarte repede la acest dosar, venind la serviciu chiar și în zilele libere. În schimb, Parchetul Sectorului 1 a acționat mult mai lent, până la acest moment nefiind desemnat, se pare, nici măcar un procuror de caz.

„Nu poate exista vid la comandă”

Surse din cadrul Jandarmeriei au precizat însă că, în nicio structură militară, deci nici în Jandarmerie, „nu poate exista vid la comandă, întrucât, dacă un comandant nu-și mai poate îndeplini atribuțiile, în locul său vine automat locțiitorul”.

 

Citeste si ...

Back to top button