Verificarea istoricului unei mașini printr-un raport VIN comandat pe Automoli. Ce conține?

Procesul de achiziționare a mașinii poate fi dificil, cu atât mai mult atunci când vă gândiți la un vehicul de ocazie. Un raport privind istoricul vehiculului vă poate ajuta să fiți siguri că mașina achiziționată este pregătită de drum, atât din punct de vedere structural, cât și tehnic și electric. Toate informațiile privind istoricul mașinii, foștii proprietari, fotografiile de arhivă, vă pot ajuta să verificați veridicitatea informațiilor primite de la vânzători.

Ce informații veți găsi într-un raport de istoric al vehiculului?

Un raport VIN privind istoricul vehiculului vă va putea spune totul despre trecutul unui vehicul, raportul incluzând informații de bază despre mașină.

Primele informații generale regăsite în raport sunt cele privind contorul de kilometraj, daunele, starea juridică a mașinii și scopul pentru ca a fost folosită mașina.

Raportul privind istoricul vehiculului include informații despre autovehicul, precum marca, tipul, modelul, anul construirii, capacitatea cilindrică, puterea motorului sau tipul combustibilului.

O secțiune este dedicată și pentru rezultatele obținute în urma verificării în bazele de date pentru vehicule declarate furate. Dacă mașina pe care intenționați să o achiziționați, apare într-o bază de date cu autovehicule furate, cel mai indicat este să renunțați la a o cumpăra și să anunțați autoritățile competente.

Istoricul vehiculului și evenimentele majore suferite de mașină vor fi și ele regăsite într-o secțiune dedicată. Dacă vehiculul a fost implicat în accidente majore sau a suferit daune provocate de inundații, aceste lucruri trebuie menționate în raportul de istoric al vehiculului. Istoricul service vă va oferi o idee asupra modului de întreținere al foștilor proprietari și asupra rechemărilor în fabrică, din cauza anumitor defecțiuni.

Raportul include și cea mai recentă citire a odometrului mașinii. Dacă numărul de kilometri regăsit în raport nu se potrivește cu ceea ce arată contorul de kilometraj din bordul mașinii, adică este mai mic, este un semn clar de manipulare al odometrului și a unei tentative de înșelăciune.

Raportul va conține de asemenea și fotografii de arhivă, pentru a vă face o idee generală asupra aspectului mașinii, dar și cum arăta în cazul existenței unor accidente auto.

Atașament:
raport-vin.png

De unde puteți obține un raport de istoric al vehiculului?

Pentru a obține un raport VIN privind istoricul vehiculului, va trebui să aveți la îndemână numărul de identificare a vehiculului. Acesta se găsește în partea stângă jos a parbrizului mașinii, precum și pe documentele mașinii.

Odată ce dispuneți de numărul VIN, există o serie de platforme dedicate pe care le puteți utiliza pentru a obține un raport de istoric al vehiculului, precum Automoli.ro.
Automoli vă va ajuta să evitați cumpărarea unui vehicul deteriorat, în doar câteva secunde. Introduceți numărul VIN, selectați metoda de plată și achitați, apoi în doar câteva secunde pe adresa de email, veți primi un raport detaliat privind istoricul mașinii.

Atunci când cumpărați o mașină rulată, se recomandă obținerea unui raport VIN, indiferent că intenționați să achiziționați mașina de la un dealer sau din târgurile special destinate vânzării de mașini.

Atașament:
istoric-masina-automoli.png

Ce trebuie să faceți după ce primiți raportul VIN al vehiculului?

După ce ați intrat în posesia raportului privind verificarea VIN al mașinii, dacă totul este în regulă și nu sunt semnalate probleme evidente, puteți întrepătrunde pașii necesari pentru achiziționarea mașinii. Totuși, pentru o imagine completă și cât mai clară asupra stării mașinii, puteți face și o inspecție vizuală și un test drive.

Un raport VIN al vehiculului este primul pas în cercetarea unei mașini de ocazie pe care doriți să o cumpărați. Alături de un test drive, poate fi însă definitor. Deși cumpărarea unei mașini second hand poate fi copleșitoare, faceți-vă temele înainte, pentru a evita să intrați în posesia unei mașini necorespunzătoare tehnic, electric sau cu alte probleme ascunse, ce vă pot pune viața în pericol.

De asemenea, citiți Anunțul momentului pentru cei cu mașini second-hand în cazul în care ași uitat de impozitul anual auto.

Citeste si ...

Back to top button