Unul dintre cei mai importanți oameni din PSD anunță ce sentință va primi Liviu Dragnea în dosarul de la Instanța Supremă

Unul dintre cei mai importanți oameni din PSD anunță ce sentință va primi Liviu Dragnea în dosarul de la Instanța SupremăSocial-democrata Lia Olguța Vasilescu, ministru al Muncii, se declară convinsă că Liviu Dragnea va primi o soluție de achitare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.
”Eu sunt absolut convinsă că sentinţa va fi de achitare, sunt convinsă de acest lucru, pentru că nu există niciun motiv. Să târăşti un politician de anvergura liderului partidului de guvernământ într-un proces penibil… nu e normal. În condiţiile în care tot dosarul se baza pe mărturiile a două persoane, care în faţa instanţei au spus că Liviu Dragnea este nevinovat şi că au dat declaraţiile acelea în faţa procurorilor, pentru că au fost forţate să facă acest lucru. Refuz să cred că este posibil să asistăm la altceva decât o achitare”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, la TVR.
Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au amânat pentru data de 21 iunie sentința în dosarul în care Liviu Dragnea este judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman. Decizia instanței nu va fi definitivă.

La termenul din 15 mai, procurorul de ședință a cerut pentru liderul PSD pedepse orientate spre mediul prevăzut de lege, adică şapte ani şi şase luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu şi doi ani şi şase luni pentru instigare la fals intelectual.

Totodată, procurorul a cerut anularea suspendării pedepsei primite de Dragnea în dosarul „Referendumului” și transformarea acesteia în pedeapsă cu executare.

B1.ro

Citeste si ...

Back to top button