Universitatea Craiova s-a calificat în turul II preliminar din Liga Europa.

Universitatea Craiova a înregistrat joi seara al treilea rezultat de 3-2 consecutiv, în tot atâtea partide oficiale jucate în acest sezon.

După 3-2 în prima manşă cu Sabail şi 3-2 în campionat, cu Academica Clinceni, oltenii au câştigat cu 3-2 şi manşa secundă cu azerii.

În turul doi preliminar, oltenii vor juca împotriva lui Honved Budapesta.
CRAIOVA SABAIL 3-2. Craiovenii au deschis scorul în min. 28, când micuţul Bărbuţ s-a înălţat impresionant şi a reluat cu capul mingea centrată de Bancu, Bozinovski a respins, iar Cicâldău a îndeplinit o simplă formalitate. Fortes a ratat şansa desprinderii (29), fiind deposedat in extremis de Baybalayev. Singura situaţie notabilă a oaspeţilor în prima repriză s-a consumat în min. 40, când Mirabdulla Abbasov a scăpat singur pe dreapta după o aruncare de la margine şi a şutat periculos.

Universitatea a fost ofensivă şi la reluare, dar Bozinovski a reţinut şutul lui Martic (46), după care Vătăjelu a marcat pe sub portar (53), din pasa lui Cicâldău. Vătăjelu, care a punctat la primul său meci pe noul ”Ion Oblemenco”, i-a dedicat golul fostului său coechipier de la Sparta Praga, Josef Sural, decedat într-un accident.

Meciul a luat o turnură dramatică după ce Sabail a marcat de două ori în trei minute şi a restabilit egalitatea: Ramazanov (67) a înscris cu un şut de la 16 metri, din pasa lui Muradbayli, iar Duventru (69) a punctat din pasa lui Ramazanov, după ce a scăpat uşor din marcajul lui Tiago Ferreira.

Sabail a început să creadă în şansa sa şi a pus mai multe presiune la poarta lui Pigliacelli, care a fost nevoit să respingă cu piciorul şutul lui Ramazanov (81). Pe contraatac, Bărbuţ, care a avut o ocazie bună în min. 78, i-a pasat decisiv lui Fortes (90), iar acesta a marcat golul victoriei. A fost primul gol oficial reuşit de Fortes în tricoul Craiovei.

Florin Gardoş a intrat în ultima parte a meciului în locul lui Kelic, accidentat, dar nici fostul internaţional nu a terminat meciul pe teren, ieşind accidentat cu puţine momente înainte de finalul partidei.

Universitatea a câştigat cu 3-2 toate cele trei meciuri jucate în acest debut de sezon competiţional, două cu Sabail şi unul cu Academica Clinceni, în campionat.

În turul al doilea preliminar, Universitatea o va înfrunta pe Honved Budapesta.

sursa

Citeste si ...

Back to top button