Unitatea 1 a centralei de la Cernavodă a fost reconectată la Sistemul Energetic Național

Nuclearelectrica a anunțat că lucrările aferente opririi planificate a Unității 1 de la Cernavodă au fost finalizate, iar sincronizarea la Sistemul Energetic Național s-a realizat luni la ora 05:02.
„Unitatea 1 a intrat în programul de oprire planificată în vederea efectuării lucrărilor de mentenanță planificate, realizate o dată la doi ani pentru fiecare unitate”, anunță SNN Nuclearelectrica.

Compania menționează că în perioada opririi planificate s-au efectuat peste 10.500 de activități din programul de mentenanță preventivă și corectivă, programul de inspecții, programul de testare obligatorie pe perioada opririlor planificate, conform cerințelor Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare – care se poate efectua numai cu centrala oprită – și programul de implementare a modificărilor pe proiect pe anumite sisteme/echipamente/componente.

„Toate obiectivele opririi planificate au fost realizate în condiții de siguranță pentru personalul centralei, public și mediul înconjurător, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă”, arată documentul.

Nuclearelectrica SA a intrat în programul de oprire planificată începând cu data de 02 mai, fiind deconectată de la Sistemul Energetic Național la ora 11:00.

„Durata opririi planificate este de aproximativ 30 de zile, conform planificării lucrărilor de mentenanță preventivă și corectivă care sunt necesare a fi realizate”, preciza la sfârșitul luni aprilie compania.

În structura acționariatului Nuclearelectrica, Statul Român deține o participație de aproape 82,5%, în timp ce Fondul Proprietatea are aproximativ 9,1% din cotă, iar restul participației este deținută de alți investitori.

 

Citeste si ...

Back to top button