ULTIMA ORA! Schimbare majora in cateva luni la toti proprietarii de masini din Romania, iata decizia finala al RAR-ului!

Directorul general al Registrului Auto Român, George Dincă, anunta pe toti proprietarii de masini din Romania ca se va produce schimbari majore, relateaza jurnalmm.ro.

Registru Auto Roman a luat decizia ca toate masinile aduse la mana a doua, vor primi carte de identitate noua.

 

Noul model al cărţii de identitate va fi eliberat începând cu jumătatea acestui an.

„Am finalizat licitaţia pentru cărţile de identitate a autovehiculelor, dar procedura este contestată la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor.

Încă avem cărţi vechi, estimăm că abia din vară se vor emite cărţi noi de identitate a autovehiculelor”, a declarat, pentru capital.ro, Dincă.

Noul model de carte de identitate pentru autovehicule, cel mai important document pe care îl emite RAR, cuprinde principalele caracteristici constructive şi datele de identificare ale unui vehicul rutier, care reprezintă în acelaşi timp şi datele oficiale ale vehiculului, utilizate ulterior de toate celelalte instituţii din România ce efectuează activităţi legate de domeniul vehiculelor rutiere (impozite, taxe, autorizări, verificări tehnice).

Pentru ca informaţiile din CIV să fie mai uşor de găsit/interpretat, RAR a considerat că este momentul unor modificări ale formularului CIV utilizat în prezent. Potrivit RAR, modificările vizează în principal structurarea unor date deja existente în CIV (rubrici dedicate pentru numărul de omologare CE de tip, normă de poluare CE, cod naţional de emisii, valoare CO2) şi introducerea unor informaţii noi cum ar fi masa maximă tehnic admisibilă a ansamblului de vehicule, masa reală, distanţa dintre axe, sistem de propulsie, suspensie). Noua carte de identitate a vehiculului cuprinde mai multe elemente de identificare şi va putea fi citită cu mai multă uşurinţă.

 

Citeste si ...

Back to top button