Ucraina este pregatita sa se razboiasca cu Rusia!

Petro Poroşenko, președintele Ucrainei, a semnat, marţi, o lege care permite utilizarea forţei militare împotriva Rusiei. Aceasta are ca scop reintegrarea celor două regiuni separatiste Doneţk şi Lugansk, din estul ţării, care se află, într-o bună parte, sub controlul rebelilor pro-ruși.

Noua lege permite armatei din Ucraina să „folosească forţa” pentru a „descuraja agresiunea armată a Federaţiei Ruse în regiunile Doneţk şi Lugansk”, conform textului final de pe site-ul parlamentului ucrainean. Anunțul cu privire la adoptarea normei a fost făcut chiar de Petro Poroşenko, într-o postare pe Twitter, informează evz.ro.

Ministerul de Externe al Rusiei a calificat luna trecută această lege drept o „pregătire pentru un nou război”.

Separatiştii şi armata din Ucraina se confruntă de patru ani în Donbas. Peste 10.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în acest conflict care a început în primăvara anului 2014, după mişcările de protest fără precedent care au adus formațiunile pro-occidentale la putere la Kiev.

Cancelarul german Angela Merkel a avut marţi o discuţie telefonică cu preşedintele ucrainean cu privire la perspectiva instalării unei misiuni de menţinere a păcii sub egida ONU în Donbas.

Cu această ocazie, cei doi oficiali au discutat, de asemenea, despre o încetare a focului şi un eventual schimb de prizonieri între separatişti şi forţele guvernamentale, potrivit purtătorului de cuvânt al Angelei Merkel, Steffen Seibert.

Citeste si ...

Back to top button