Theresa May tuna si fulgera! Marea Britanie A CERUT amânarea Brexitului. EXCLUDE organizarea de alegeri europarlamentare

Theresa May tuna si fulgera! Marea Britanie A CERUT amânarea Brexitului. EXCLUDE organizarea de alegeri europarlamentareO noua veste soc din partea Theresei May, aceasta a solicitat Consiliul Uniunii Europene o amanare a Brexitului panna la data de 30 iuni anul acesta, relateaza b1.ro.

Totodată, ea a dat de înţeles că nu ar fi fost niciodată interesată în a solicita o amânare de încă doi ani, precum şi faptul că Marea Britanie nu va organiza alegeri europarlamentare în luna mai, deși tehnic vorbind, la acea dată încă va mai fi stat-membru UE – presupunând că solicitarea de amânare este acceptată de UE.

„Nu sunt pregătită să întârzii Brexitul dincolo de data de 30 iunie.

Participarea la alegerile europarlamentare din mai ar fi inacceptabil, și nu ar fi în interesul nimănui, a declarat Theresa May, miercuri, în parlamentul britanic.

Tot miercuri, opoziția a cerut, din nou, demisia premierului Theresa May, și s-a cerut „permiterea parlamentului de a vota măsuri alternative” acordului negociat de UE și Theresa May – solicitare respinsă de premierul britanic.

”Nu vor mai fi renegocieri sau noi discuții, nici garanții în plus față de cele deja date. Am înaintat în mod activ către poziția Marii Britanii, nu se poate face mai mult”, a declarat Jean-Claude Juncker pentru postul de radio german Deutschlandfunk, citat de Reuters.

Citeste si ...

Back to top button