Tăriceanu, după anunţul lui Tudorel Toader privind revizuirea sentinţelor definitive: Şi vinovaţii au dreptul la un proces corect!

Preşedintele ALDE şi al Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, reacţionează după anunţul făcut de ministrul Tudorel Toader privind adoptarea unei ordonanţe de urgenţă pentru revizuirea sentinţelor date pe protocoalele secrete.

Tăriceanu consideră că o astfel de ordonanţă ar reprezenta un demers „foarte corect”, pentru că ”şi vinovaţii au dreptul la un proces corect”.
Foarte corect. Nu ştiu ce declaraţie a făcut ministrul, dar dacă asta intenţionează, e un punct de vedere corect. Actul de justiţie a fost profund afectat de existenţa protocoalelor şi de interceptările ilegale ale telefoanelor, aşa cum a reieşit din decizia CCR şi acestea reprezintă grave încălcări ale drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti care nu pot fi acceptabile într-o ţară democratică. Acest caz este unic în componenţa Uniunii Europene, un caz unic şi foarte grav”, a declarat, pentru Mediafax, Călin Popescu-Tăriceanu.
„(Este un pas înainte pentru repararea – n.r.) unor ilegalităţi. E foarte grav. Vreau să subliniez un lucru. Chiar şi cei care sunt vinovaţi au dreptul la un proces corect în care procedurile sunt respectate şi legile sunt respectate. Nu mai vorbim de faptul că probabil sunt şi oameni nevinovaţi care au avut de suferit din cauza aceasta. Dar, de principiu, într-o ţară în care funcţionează justiţia corect, chiar şi cel vinovat are dreptul la un proces corect„, a precizat şeful Senatului.

Ministrul Justiţiei a anunţat, miercuri seară, că-i va propune premierului adoptarea unei ordonanţe de urgenţă pentru revizuirea sentinţelor date pe protocoale sau interceptări ilegale, Tudorel Toader precizând că va face această propunere într-un timp scurt, „după terminarea concediilor”

B1.ro

Citeste si ...

Back to top button