Suma importanta! Angajatii Romaniei primesc bani sub forma de cadou, nu poti face ce vrei cu ei, iata de ce!

Veste extraordinara pentru angajatii romanii, acestia primesc bani sub forma de cadou, dar nu vor putea sa faca ce vor cu ei, relateaza jurnalmm.ro.

Data oficial in care vor primi bugetarii acesti bani este de 1 iulie, un voucher de vacanta in valoare de 1.450 de lei.

Dar aceasta vacanta va fi doar pe litoralul romanesc, in statiunile balneo, Delta Dunarii s-au statiunii  montane.

”Voucherele de vacanţă nu mai sunt abrogate până la 31 decembrie 2017, cum erau iniţial, ci până la 1 iulie.

Acum, în lege sunt trecute şase vouchere de vacanţă, fiecare având valoarea unui salariu minim pe economie.

Vom modifica această ordonanţă care prevede şase vouchere şi vom introduce un singur voucher, deoarece statul român doar atât poate suporta.

Un singur voucher, având valoarea salariului minim pe economie, respectiv 1.450 de lei”, a precizat oficialul.

Anul trecut au fost acordate 1,1 milioane de vouchere de vacanţă, potrivit informaţiilor primite de ANAT de la Ministerul Finanţeor Publice, un număr de 3,5 ori mai mare faţă de 2015 şi de 5,5 ori mai multe decât în urmă cu doi ani, când au fost date angajaţilor 207.000 de vouchere de vacanţă.

“Pentru a dinamiza vânzarea prin vouchere de vacanţă, ANAT susţine eliminarea plafonului de 10% în cazul comisionului agenţiei de turism, prevăzut în Legea voucherelor de vacanţă, prevedere care nu stimulează concurenţa firească între agenţii. Complicaţiile tehnice pentru respectarea acestui plafon pe lanţul turoperator-revânzător îngreunează operarea plăţilor prin vouchere de vacanţă, în special la pachetele plătite şi cu bani, şi vouchere – cazul cel mai des întâlnit”, a declarat Alin Burcea, preşedintele ANAT.

CASETĂ: ”Dicţionar explicativ”

-Voucherele de vacanţă sunt bonuri de valoare, asemănătoare cu tichetele de masă, sau sub forma unui card bancar pe suport electronic, cu care cel care primeşte voucherele poate cumpăra servicii turistice/vacanţe în Romania pentru el şi familie;

-Voucherele de vacanţă le poţi primi de la compania în care lucrezi, dacă ai un contract individual de muncă valabil şi dacă compania hotărăşte să acorde asemenea beneficii salariaţilor.

 

Citeste si ...

Back to top button