Soț și soție reținuți de polițiști, după ce au delapidat o școală unde femeia era contabilă

Contabila unei școli din Galați, care încheia contracte fictive între instituția unde lucra și firma soțului său, a fost pusă, miercuri, sub control judiciar pe cauțiune, prejudiciul în acest caz fiind de peste 500.000 de lei.
Potrivit reprezentanților Poliței Galați, contabila unde școli din oraș a fost reținută de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Galați, iar ulterior pusă sub control judiciar pe cauțiune, femeia de 49 de ani fiind bănuită că încheia contracte fictive între unitatea școlară și firma soțului ei.

Aceeași măsură a fost luată și în cazul soțului său, un bărbat în vârstă de 56 de ani, cei doi fiind bănuiți de delapidare, complicitate la delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În urma cercetărilor a reieșit că, în perioada ianuarie 2012 – septembrie 2014, femeia, în calitate de contabil șef al unei școli gimnaziale din municipiul Galați, și-ar fi însușit sume de bani pe care le gestiona și administra, prin efectuarea de viramente bancare nejustificate, din bugetul unității de învățământ către două societăți comerciale din localitate, aparținând soțului acesteia și fiului lor, în vârstă de 28 ani. În acest sens, persoana în cauză a folosit contracte încheiate între cele două societăți și școala unde lucra, iar în actele contabile ale unității de învățământ a introdus la plată facturile emise de societăți pentru bunuri și servicii fictive”, se arată într-un comunicat de presă trimis miercuri de IPJ Galați.

Anchetatorii susțin că unitatea de învățământ a fost prejudiciată cu suma de 511.890 lei.

Femeia și soțul acesteia au fost plasați sub controlului judiciar pe cauțiune, în cuantum de 50.000 lei fiecare, pe o perioadă de 60 de zile.

 

Citeste si ...

Back to top button