Soluții eficiente pentru situațiile în care te afli în impas financiar

Gestionarea eficientă a câștigurilor în raport cu cheltuielile recurente este o mare provocare pentru afacerile de mici dimensiuni sau cele de tip start-up. Birocrația și legile foarte stricte se poziționează ca o piedică în calea dezvoltării acestora, ceea ce conduce în mod direct și la o stagnare a economiei. În acest caz, singura soluție devine accesarea unui ajutor financiar din exterior, care este disponibil în diferite forme, adaptate unor categorii specifice de probleme. Omnicredit te ajută să descoperi ce surse de finanțare pentru o afacere există și la care să apelezi în funcție de punctul în care te afli!

Ce surse de finanțare recomandă Omnicredit?

Bugetul este liantul de bază care susține o afacere din prima zi, iar o gestionare eficientă a sa devine primordială. Pentru ca blocajele să nu își facă apariția prea curând, este important să pleci la drum cu un bagaj informațional vast pe care să te poți baza atunci când impasul pare să îți amenințe parcursul. Indiferent care ar fi motivele pentru care la un moment dat vei avea nevoie de un aport suplimentar de cash, Omnicredit îți vine în ajutor cu câteva recomandări diferite de surse de finanțare pentru afaceri, la care să poți apela cu încredere ori de câte ori va fi necesar.

Împrumuturile de la persoane apropiate sunt primele însemnate pe listă, dată fiind simplitatea și rapiditatea de accesare și returnare. Dezavantajul principal în acest caz îl reprezintă faptul că sumele pe care le poți obține în acest mod sunt adesea modice și nu vor putea acoperi categorii de nevoi substanțiale.

Liniile de credit bancare prezintă avantajul de a-ți oferi acces la sume mari de bani, însă birocrația complicată, timpul mare de așteptare și costurile ridicate pe care le implică transformă aceasta într-o soluție de luat în calcul doar în situațiile urgente.

Creditele nebancare reprezintă ajutor financiar simplu și rapid, pentru perioade scurte de timp, sub forma unor sume mici, dar care pot fi de ajuns în unele cazuri.

Granturile au fost mult timp în fruntea listei preferințelor multor antreprenori, fiind foarte avantajoase din punct de vedere financiar, dar complicate în ceea ce privește modalitatea de obținere, puțini dintre cei care aplică ajungând să le și primească.

Bootstrapping-ul este considerată a fi o metodă de autofinanțare prin intermediul căreia cheltuielile excesive sunt limitate, astfel încât fondul propriu să fie consistent în caz de nevoie.

Crowdfunding-ul, numit și finanțare participativă, vizează implicarea unor parteneri sau grupuri de investiții, însă la un moment dat aceștia vor cere răscumpărarea investiției.

Factoring-ul și scontarea pot fi considerate varianta prin care circuitul banilor este constant, fără a modifica gradul de îndatorare al companiei. Cu alte cuvinte, o parte terță intervine în relația dintre întreprindere și client, cumpărând anticipat instrumentele de plată implicate, astfel încât să nu mai existe discrepanțe de timp prea mari între momentul furnizării unui serviciu și cel al încasării veniturilor aferente.

Nu neglija importanța serviciului de consultanță de specialitate pe care ți-l punem la dispoziție

Cu siguranță că tu știi cel mai bine de ce are nevoie și cum funcționează mai bine afacerea ta, însă analiza și părerea unui expert nu au cum să îi afecteze parcursul într-un mod negativ, ci din contra. Un sfat de la un expert este întotdeauna binevenit și de aceea, în momentul în care ești pe cale să faci o alegere importantă, este de dorit să te consulți cu cineva care deține toate datele problemei, astfel încât să te asiguri că iei decizia corectă, iar dacă nu, să te îndrume către o alternativă mai bună.

Ajutorul financiar este întotdeauna binevenit când este din partea unor entități specializate precum Omnicredit!

Citeste si ...

Back to top button