Șoferul roman din Suedia cu numere M**E-PSD, citat ca martor în dosarul penal deschis de Poliția Rutiera

Șoferul roman din Suedia cu numere M**E-PSD, citat ca martor în dosarul penal deschis de Poliția RutieraSoferul tupeist cu numerele de inmatriculare M**E PSD, a fost chemat ca martor in dosarul penal, fiind deschis de catre Politia Rutiera de la Sectia de Politie Udriste, relateaza stirileprotv.ro.

Luni, poliţiştii de la Brigada Rutieră au întocmit dosar penal pe numele bărbatului, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “conducere pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România”, faptă prevăzută de art. 334, alin. (4) din Codul penal.

Poliţiştii efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 3, pentru stabilirea situaţiei de fapt şi a regimului de circulaţie internaţională pe teritoriul statelor Uniunii Europene.

Presele au transmis imagini cu masina care circula prin tara cu aceste numere instigatoare la guvernul PSD.

″În acest weekend, unele site-uri media româneşti au relatat că o maşină înmatriculată în Suedia, cu numere personalizate, nu poate circula în afara graniţelor ţării. Informaţiile se refereau la o maşină înmatriculată în Suedia, care a beneficiat de multă atenţie media, în săptămânile trecute.

Articolele au fost distribuite pe platformele de social media şi pe site-uri care nu au verificat informaţia sau adevărul acestor declaraţii. Unele site-uri au şters sau au actualizat aceste articole”, preciza misiunea diplomatică.

Ambasada Suediei în România a dorit “să clarifice faptul că numere de înmatriculare personalizate emise de Agenţia de Transport Suedeză sunt valabile în interiorul Uniunii Europene”.

Misiunea diplomatică precizează că “numerele de înmatriculare personalizate trebuie să fie mereu însoţite de documente oficiale atât pentru numerele originale, cât şi pentru cele personalizate”.

Ulterior, Ambasada Suediei a transmis că Agenția de Transport va retrage numerele.

Citeste si ...

Back to top button