SOCANT! Un mort din Vaslui pregatit de inmormantare respira, rudele i-au pus o oglinda in fata si s-a aburit!

Scene de groaza in Vaslui, un cadavru de 84 de ani, decedat de doua zile, familia acestuia a sunat la 112, iar in timpul acesta se si pregateau de inmormantare, solicitand ambulanta sa consulte mortul, daca mai semne vitale ca ar trai, relateaza adevarul.ro.

Cadrul medical la declarat mort, dupa ce lau adus acasa si l-au asezat pe masa, conform traditiilor din sat, l-au jelit.

Analizându-şi tatăl, fiicelor decedatului li s-a părut că acesta nu ar fi mort, ci mai degrabă ar dormi.

Mai mult, una dintre fiice a invocat că, la un moment dat, tatăl ar fi mişcat un deget.

Şi-a alertat celelalte surori care, pentru a se convinge dacă tatăl lor mai trăieşte sau nu, au pus la cale un experiment.

Au luat o oglindă de afară şi au dus-o în încăperea în care se afla mortul, aşezând-o în dreptul feţei. Cum din cauza diferenţei de temperatură oglinda s-a aburit, fiicele ”s-au convins” că tatăl lor chiar trăieşte.

Electrocardiogramă mortului din sicriu ”Au înroşit firul” sunând la Ambulanţă după ajutor.

În cele din urmă, un echipaj medical condus chiar de directorul medical al Serviciului de Ambulanţă Vaslui, medicul Ana Ungureanu, s-a deplasat la Vovrieşti, o localitate situată la peste 50 de kilometri de Vaslui.

Ajuns la locul solicitării, cadrele medicale au scos mortul din sicriu, l-au dezbrăcat şi consultat, ba i-au făcut şi electrocardiogramă pentru a dovedi rudelor că persoana decedată chiar este decedată.

“Am fost solicitaţi în satul Vovrieşti, comuna Băceşti, pentru că rudelor unui decedat li s-a părut că acesta trăieşte. Ne-au spus că după două zile de la deces, corpul bărbatului nu s-a schimbat deloc, nu e rigid. Ba mai mult, ne-au spus că, atunci când i-au pus oglinda în faţă, obiectul a aburit. Ne-am deplasat la fata locului. Mortul era asezat în sicriu. I s-a fãcut o electrocardiogramă, iar familia a văzut cã inima nu-i mai bătea”, a precizat medicul Dan Ungureanu, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui.

”Personalul serviciului nostru face eforturi deosebite pentru a-şi îndeplini unica responsabilitate  pe care o are, aceea de a salva vieţi, si asta deoarece numărul de cazuri la care trebuie să intervină zilnic este covârşitor. Realitatea este însa că multe din aceste solicitări pot fi rezolvate de medicina primară.

Există cabinete de medicină de familie aproape în fiecare  comună şi de asemenea există 10 centre de permanenţă în judeţ cărora li se pot adresa pacienţii  pentru multe afecţiuni ce nu le pun viaţa în pericol  imediat”, a menţionat purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui.

”Solicităm înţelegere din partea populatiei, în sensul de a nu face abuz şi de a suna la 112 când cetăţenii judeţului au cu adevărat  o urgenţă ce impune prezenţa echipajelor noastre,  serviciul de Ambulanţă fiind un serviciu de urgenţă.

Altfel, există riscul ca un pacient în pericol vital iminent să nu poată beneficia de ambulanţă deoarece aceasta esta trimisă la un caz ce putea fi rezolvat la dispensar, centru de permanenţă sau policlinică”, a conchis medicul Dan Ungureanu.

 

Citeste si ...

Back to top button