Sfaturi de care să ții cont atunci când îți amenajezi livingul

Livingul este încăperea principală dintr-o locuință fiind locul unde te întâlnești cu cei dragi pentru a lua masa, pentru a viziona un film sau pentru o seară de jocuri. Dată fiind diversitatea activităților pe care le poți face în această cameră, atunci când vine vorba de amenajarea ei, este important să acorzi atenție câtorva elemente fundamentale pentru a crea o atmosferă armonioasă.

         Iată câteva idei de care să ții cont în amenajarea livingului tău!

  1. Sistemul de iluminare este foarte important pentru atmosfera întregii camere

Atunci când vine vorba de sistemul de lumini dintr-o încăpere, trebuie să ții cont de două aspect principale: corpul de iluminatul și felul luminii. Pentru a te asigura că lumina se distribuie uniform în întregul spațiu, ar fi bine să alegi o lustră sau un candelabru pe care să îl montezi în centrul tavanului. Dacă vrei să evidențiezi anumite zone, poți încerca montarea unor proiectoare sau a unor spoturi. În ceea ce privește tipul luminii, dacă optezi pentru a crea o atmosferă modernă, poți opta pentru lumina rece, iar dacă preferi o atmosferă relaxantă poți alege lumina caldă. Există de asemenea și sisteme de iluminat care îți asigură ambele tipuri de lumini și poți alege în funcție de nevoile tale.

  1. Mobila din living are un rol esențial!

Când îți alegi mobila pentru living, pe lângă aspect, aceasta trebuie să fie și practică. Ai nevoie de spații de depozitare în living, cât și de spațiu pentru televizor sau bibliotecă. Alege corpuri de mobilier din lemn masiv pentru că acest tip de material este renumit pentru durabilitate și rezistență în timp. Pentru a asigura confortul și bunăstarea casei tale, vezi aici mobilă din lemn masiv pentru living și combină piesele astfel încât să obții ceea ce îți dorești. Alege un producător de mobilier cu care să rezonezi, care să îți înțeleagă nevoile și care să aibă fabrica proprie cu secție de producție. Indiferent de bugetul pe care îl ai la dispoziție pentru amenajări interioare, pe mobilasimex.ro vei găsi obiecte de mobilier de calitate și care vor transforma spectaculos aspectul livingului tău.

 

  1. Decorațiunile interioare contribuie la aspectul general al livingului!

Pentru a personaliza spațiul, alege decorațiuni interioare care să te reprezinte. Alege un covor care să completeze imaginea de ansamblu a livingului și care să fie în ton cu draperiile, de exemplu, sau cu pernele de pe canapea. Pe pereți poți adăuga fotografii de familie sau tablouri ale pictorilor pe care îi admiri. Dacă vrei ca sufrageria ta să pară mai mare, poți opta pentru montarea unor oglinzi în puncte cheie din încăpere. Alege echilibrat decorațiunile pe care să le așezi pe mobilă pentru a nu supraîncărca spațiul. Pentru a completa armonios spațiul și pentru a îmbunătăți calitatea aerului, plasează câteva ghivece cu plante în living. De asemenea, se va crea o atmosferă relaxantă și te vei simți în contact cu natura. Ține totuși cont de condițiile pe care le preferă florile (căldură, lumina, umiditate). 

Ia în considerare aceste sfaturi pentru a crea o atmosfera relaxantă și armonioasă în interiorul căminului tău!

Sursa foto: freepik.com

 

 

 

 

 

 

Citeste si ...

Back to top button