Sebastian Ghita,’Florian Coldea a facut în asa fel încat Klaus Iohannis sa îi ceara demisia lui George Maior din fruntea SRI’

Sebastian Ghita,’Florian Coldea a facut în asa fel încat Klaus Iohannis sa îi ceara demisia lui George Maior din fruntea SRI’Sebastian Ghiţă a dezvăluit în ultimul episod al interviului acordat din Serbia lui Ion Cristoiu momentul care a dus la plecarea lui George Maior din fruntea SRI. Acesta a afirmat că preşedintelui Klaus Iohannis i-a cerut demisia supărat pe arestarea judecătorului CCR, Toni Greblă.

Fostul deputat susţine, în schimb, că George Maior nu a avut niciun rol în arestarea lui Toni Greblă, ba chiar i-a cerut lui Florian Coldea să nu recurgă la aşa ceva, dar fostul prim-adjunct nu l-a ascultat.
În ciuda opoziţiei şi a directivei, a rugăminţii, orice vreţi, a lui Maior către Coldea ‘să nu cumva să îndrăzniţi să arestaţi sau să faceţi dosar unui judecător al Curţii Constituţionale! Că asta mai lipseşte să faceţi’. Coldea nici nu l-a băgat în seamă şi a produs acel moment cu Toni Greblă.

I-am şi reproşat, i-am spus lui Coldea direct: ‘eu cred că tocmai ţi-ai zburat directorul din serviciu. Şi cred că ai făcut-o intenţionat. Şi pe mine nu mă păcăleşti. Că nu se poate să nu ştie nimeni din serviciu nimic de faptul că preşedintele îl cheamă pe director şi îi cere demisia. Or mie… Le spunem altora că preşedintele n-a ştiut nimic şi tu, Coldea, n-ai ştiut nimic şi Maior s-a dus la preşedinte fără să ştie nimic, luat de la Bilanţul MAI-ului. Nu cred că, cu toată prietenia, punându-se la dispoziţia Cotroceniului şi având nevoie de un director apropriat Cotrocenilor să vină la SRI, eu cred că strânindu-se acea dezbatere în societate şi văzând interviul lui Maior, în mintea lui Florian Coldea a apărut această oportunitate. Şi a produs evenimentul cu Toni Greblă şi cu struţii„, a afirmat Sebastian Ghiţă.

Fostul deputat arată că imediat după Klaus Iohannis l-a chemat pe Maior la el şi i-a cerut demisia, iar astfel a plecat acesta din fruntea SRI.
Mi-aţi creat un dezechilibru în Stat. Un judecător de la Curtea Constituţională nu se arestează. Vă rog să vă daţi demisia„, susţine Ghiţă că i-ar fi spus Iohannis lui Maior.

Cu toate acesta, Ghiţă susţine că a negat permanent că ar fi fost implicat şi ar fi făcut acest demers special pentru a îi crea probleme lui George Maior.

B1.ro

Citeste si ...

Back to top button