„Se întâmplă o dată la 50 de ani”. S-a dat alerta in România!

“Se întâmplă o dată la 50 de ani”. S-a dat alerta in România!Ceea ce se intampla in acest moment este devastator, o data la 50 de ani se produce aceste dezastre meteorologice, furia apelor nimeni nu o poate opri, mai ales in judetul Alba, gospodariile locatarilor sunt praf, toate casele au fost distruse de inundatii, munca oamenilor de o viata intreaga s-au risipit, relateaza spynews.ro.

„Nu avem posturi de măsurare a debitelor frecvente pe cele trei cursuri, dar prin reconstituirea debitelor în aval de localităţi, au fost reconstituite şi debitele înregistrate pe cele trei văi, Cricău, Bucerdea şi Ţelna, şi au fost cu mult peste normalul lunii iunie sau a oricăror luni.

În aval de Bucerdea, reconstituirea a fost la un debit de 83 metri cubi pe secundă, ceea ce înseamnă că o asemenea viitură, un asemenea debit se înregistrează o dată la 120 de ani.

Pe Cricău, a fost reconstituit un debit de 112 metri cubi pe secundă, ceea ce înseamnă că o asemenea valoare se atinge o dată la 150 de ani.

Pe Ţelna, debitul a fost reconstituit la o valoare mai mică, un debit care se înregistrează o dată la 10 ani”, a spus Traian Mateş, Şeful Serviciului de Gospodărire a Apelor Alba.

În ultimele săptămâni sute de case din judeţul Alba au fost inundate şi unele chiar distruse de viituri, iar zeci de autoturisme au fost luate de furia apelor, conform mediafax.ro.

 

Citeste si ...

Back to top button