Schimbare ȘOC a Codului rutier: Amenzi uriașe pentru toți românii care fac asta…

Schimbare ȘOC a Codului rutier: Amenzi uriașe pentru toți românii care fac asta…De anul trecut a intrat în vigoare noi prevederi privind codul rutier.
O schimbare majoră este cea a plății amenzilor. Astfel, de acum, amenzile contravenţionale pot fi plătite la jumătate din minimul prevăzut de lege, în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal (în loc de 48 de ore).
Şoferii români mai trebuie să ştie şi că amenzile nu mai pot fi plătite pe loc poliţistului care le aplică.
„Cu alte cuvinte, dacă agentul constatator vă aplică o amendă de 200 de lei, iar minimul prevăzut de lege este 100 de lei, dumneavoastră veţi putea achita în termen de 15 zile calendaristice doar 50 de lei. Şi tot de astăzi, amenzile nu mai pot fi achitate direct la poliţist… eliminăm, astfel, orice schimb de bani între cetăţean şi poliţist!”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne (MAI), scrie a1.ro.

Pentru a plăti amenda rutieră la jumătate trebuie să mergem fie la sucursalele CEC, la Trezorerie, la casieriile autorităţilor administraţiei publice locale, online sau pe ghiseul.ro.

sursa

Citeste si ...

Back to top button