Scandalul Cambridge Analytica ia amploare,-Mark Zuckerberg, chemat sa dea explicatii despre felul în care „Facebook a furat datele a milioane de utilizatori”

Scandalul Cambridge Analytica ia amploare,-Mark Zuckerberg, chemat sa dea explicatii despre felul în care “Facebook a furat datele a milioane de utilizatori”Fondatorul Facebook Mark Zuckerberg este chemat să dea explicații în fața parlamentarilor britanici.

Acesta a fost convocat să se prezinte în fața Comitetului pentru domeniul digital, cultură, media și sport din Parlamentul de la Londra, informează b1.ro

Zuckerberg a fost citat în contextul dezvăluirilor despre datele personale ale milioane de utilizatori care au fost folosite de firma de consultanță Cambridge Analytica.

Într-o scristoare adresată lui Zuckerberg, președintele comisiei Damian Collins precizează că reprezentanții Facebook au fost întrebați de mai multe ori despre felul în care companiile au intrat în posesia și au folosit datele personale ale utilizatorilor și dacă acest lucru s-a întâmplat fără acceptul lor.

Răspunsurile oficialilor dumneavoastră au subestimat în mod constant acest risc și au înșelat comitetul. (…) Este momentul să audiem un oficial de top, cu suficientă autoritate pentru a ne da o explicație corectă a eșecului catastrofal al acestui proces. (…) Având în vedere angajamentul dumeavoastră de la începutul acestui an de a «repara» Facebook, sper că acel reprezentant veți fi dumeavoastră”, a precizat Damian Collins.
Mark Zuckerberg este așteptat să răspundă acestei solicitări până la 26 martie.

Apelul parlamentarilor britanici vine în contextul dezvăluirilor jurnaliștilor de la The New York Times, Observer și Channel 4 despre felul în care Cambridge Analytica a folosit datele a peste 50 de milioane de utilizatori Facebook fără acordul lor.

Citeste si ...

Back to top button