Scandal la Curtea Suprema! Judecatorii au amanat termenul lui Dragnea. Protestatarii sunt furiosi!

Scandal la Curtea Suprema! Judecatorii au amanat termenul lui Dragnea. Protestatarii sunt furiosi!Scandal de proportii la Curtea Suprema, judecatorii au decis sa amane termenul lui Liviu Dragnea pe data de 5 noiembrie la complementul de 5 judecatori care vor pronunta sentinta finala, relateaza b1.ro.

Liviu Dragnea a fost condamnat, în primă instanță, pe 21 iunie, la trei ani și șase luni de închisoare cu executare, fiind acuzat de instigare la abuz în serviciu. Liderul PSD a fost achitat pentru fals intelectual.
În motivarea deciziei luate de completul de trei judecători de la Curtea Supremă se arată că “probe certe că inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al

Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al Organizaţiei Judeţene PSD Teleorman, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea să-şi încalce atribuţiile de serviciu, constând în menţinerea în funcţie a inculpatelor Botorogeanu Adriana şi Stoica Anisa Niculina, deşi cunoştea faptul că cele două angajate îşi desfăşurau activitatea la sediul Organizaţiei judeţene a P.S.D Teleorman, însă nu a rezultat existenţa unor probe din care să rezulte că acesta i-ar fi spus şi în ce mod să procedeze”, notează Adevărul.

Astfel, instanța a constatat că declaraţiile inculpaţilor şi martorilor audiaţi confirmă „identitatea dintre autorul moral al rezoluţiei infracţionale şi persoana inculpatului Dragnea Nicolae Liviu, conducând la concluzia existenţei faptei, a săvârşirii ei de către acesta cu vinovăţia prevăzută de lege, motiv pentru care, Înalta Curte, în opinie majoritară, va dispune condamnarea acestuia pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu sub forma de participaţie a instigării”.

Citeste si ...

Back to top button