Rusia, atac dur la adresa Israelul: Acuzaţii de încălcarea suveranităţii

Rusia, atac dur la adresa Israelul: Acuzaţii de încălcarea suveranităţiiRusia a reacţionat miercuri extrem de dur după ce forţele israeliene au lansat mai multe atacuri aeriene pe teritoriul Siriei. Moscova a acuzat o „încălcare a suveranităţii” Siriei.

”Este evident că este vorba despre o încălcare grosolană a suveranităţii Siriei”, a apreciat Ministerul de Externe într-un comunicat, în care îşi exprimă ”îngrijorarea cea mai mare” faţă de aceste atacuri în care Damascul şi Israelul dau vina unul pe celălalt, conform news.ro.

Această reacţie vine după ce presa siriană de stat scrie că aviaţia israeliană a bombardat marţi seara instalaţii situate în apropierea capitalei siriene, Damasc, în timp ce armata israeliană afirmă că s-a apărat de un tir antiaerian de rachetă provenind din Siria.

Tirurile de rachete israeliene din seara de Crăciun contra Siriei au ameninţat în mod direct două avioane civile, a subliniat miercuri Ministerul rus al Apărării citat de agenţia rusă de presă Intefax.

Ministerul, care nu a precizat ce zboruri anume au fost ameninţate, a anunţat că apărarea antiaeriană siriană a distrus 14 dintre cele 16 rachete israeliene lansate contra unor ţinte nespecificate, în apropiere de Damasc.

Trei militari sirieni au fost răniţi în aceste atacuri aeriene, potrivit presei siriene.

Armata israeliană nu a făcut vreun comentariu cu privire la atacurile aeriene semnalate sau la acuzaţiile ruse.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu, care participa la o ceremonie de înmânare a unor diplome unor noi piloţi din cadrul Forţelor aeriene israeliene, nu a evocat în vreun fel în mod direct aceste informaţii.

 

b1.ro

Citeste si ...

Back to top button