Roșia Montană: mai mulți protestatari dar și Mădălina Roșca de la Passport Productions reținuți

Roșia Montană: mai mulți protestatari dar și Mădălina Roșca de la Passport Productions reținuțiPatru cetățeni, între care Cristian Mihai Dide, au afișat în ultimele zile un banner în diverse locuri din oraș, atrăgând atenția că mai sunt câteva zile pentru ca Guvernul PNL să se angajeze pentru includerea Roșiei Montane în UNESCO.

În ciuda faptului că au avut o înțelegere cu Jandarmeria, seara un grup de polițiști le-a tăiat bannerul și i-a ținut la secția 10 pentru aproape patru ore (am aflat ulterior că polițiștii nu au avut o motivație pentru reținere, nu au acordat nici o amendă, pentru ca în final să nu le dea jandarmii doar un avertisment).Ne-am instalat cu camerele pe trepied în fața secției de poliție, cu legitimațiile de presă la gât, ca întotdeauna, și am așteptat să luăm declarații la ieșire.

După două ore fără nici un semn a sosit un protestatar și, cum a apărut, a aruncat cu ouă în ușa
secției de poliție. Apoi a așteptat cu buletinul în mână polițiștii.

Spirala abuzurilor poliției a scăpat din acest punct de sub control. Colega noastră Mădălina Roșca, care în acest punct aștepta deja calmă de mai mult de două ore pentru o declarație, cu legitimația de presă la gât și camera în mână, a fost ridicată brutal de un polițist agresiv și în mod evident incapabil. Au fost scene violente în care atât Mădălina cât și echipamentul nostru au avut ceva de suferit.

Dragnea poate fi la închisoare dar, din păcate, abuzurile nu s-au oprit. Cauza protestelor pentru Roșia Montană este în continuare un subiect fierbinte, nerezolvat de multe guverne la rând.

Astăzi, 30 Ianuarie, un protest pentru, finalmente, includerea Roșiei Montane în UNESCO este anunțat.

sursa

Citeste si ...

Back to top button