Românii se plâng că trebuie să dea şpagă la medic, dar SALARIILE doctorilor pot ajunge şi la ZECI DE MII DE EURO pe lună

Românii se plâng că trebuie să dea şpagă la doctori, iar medicii spun că salariile sunt prea mici. Aceasta este una dintre problemele care macină sistemul medical din ţara noastră.
Cu toate acestea, în sistemul privat salariile nu sunt deloc de neglijat.
În domeniul privat, medicii câştigă direct proporţional cu cât muncesc. Sunt chirurgi renumiţi care câştigă 15.000 de euro pe lună, dar acestea sunt excepţii. Un medic specialist câştigă 3.000-4.000 de euro. La stat se câştigă similar“, a declarat Adrian Mociu, directorul economic al unui spitalului privat din Constanţa, potrivit zf.ro.

Managerul atrage atenţia că una dintre principalele probleme ale domeniului medical este faptul că, deşi există şcoli profesionale de stat şi private, calitatea profesională a absolvenţilor este scăzută.
Noi angajăm frecvent tineri absolvenţi, însă pregătirea loc practică poate să dureze şi mai mult de şase luni, în loc de 1-3 luni, astfel încât să-i aducem la un nivel bun de pregătire“, a precizat managerul.
Sistemul sanitar număra 13.800 de asistenţi medicali cu studii superioare şi 3.700 de alţi specialişti cu studii superioare (biologi, chimişti, alte categorii) ce au asigurat îngrijirea medicală în sistemul public şi privat.

B1.ro

Citeste si ...

Back to top button