Romani in pericol! Soarta romanilor din Marea Britanie este devastatoare dupa anuntul Brexit. 430.000 de romanii vor fi afectati!

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a venit cu vestea pe care ii afecteaza pe cei 430.000 de romanii din Marea Britanie, relateaza a1.ro.

„Pentru România, prioritar este să reuşim să protejăm drepturile cetăţenilor noştri care locuiesc, lucrează sau studiază în Regatul Unit, în cazul în care Marea Britanie va ieşi din UE fără finalizarea unui acord.

Peste 430.000 de români locuiesc în Marea Britanie şi Guvernul României are în vedere un set de măsuri pentru protejarea lor.

Aceste măsuri sunt bazate pe principiul reciprocităţii, pentru că cetăţenii români din Regatul Unit trebuie să beneficieze de acelaşi drepturi pe care le vor avea cei aproape 2.500 de britanici din România”, a spus Carmen Dan, vineri, într-o declaraţie de presă la sediul MAI.

„Propunerea noastră este ca cetăţenilor britanici cu statut Brexit, adică cei care sunt înregistraţi în acest moment în România, să le fie acordate permise de şedere, după efectuarea unor verificări minime referitoare la motive de siguranţă naţională, ordine publică, sănătate publică, precum şi cu obligaţia ca cetăţenii britanici şi membrii de familie să facă dovada faptului că deţin legal spaţiul de locuit şi mijloace de întreţinere”, a declarat Carmen Dan.

„La împlinirea perioadei de cinci ani de reşedinţă continuă în România, cetăţenii britanici vor avea dreptul să solicite un permis de şedere pe termen lung.

De asemenea, permisele de conducere emise de autorităţile britanice vor fi recunoscute în România atât în trafic, cât şi pentru preschimbare, la fel ca şi până acum.

Repet, aceste măsuri intenţionăm să le luăm numai în situaţia în care Marea Britanie va ieşi din UE fără finalizarea unui acord şi numai cu respectarea principiului reciprocităţii”, a precizat ministrul de Interne.

Citeste si ...

Back to top button