Reţea de trafic destructurată în Belgia

Reţea de trafic destructurată în BelgiaPoliţia judiciară federală şi parchetul din Halle-Vilvorde au destructurat o reţea de hoţi români şi moldoveni.
Aceştia furau biciclete din magazine de lux din Belgia şi le vindeau în România, potrivit La Capitale şi 7sur7.be.

După un prim furt comis într-un magazin de biciclete de lux în Kampenhout, la începutul lui 2017, oamenii legii au putut stabili legături cu fapte similare din magazine situate la Beernem, Wetteren, Eghezée, Beringen, Diest, Lebbeke, Grammont, Florennes şi Waremme.

La sfârşitul verii lui 2017, poliţia federală i-a identificat şi i-a pus sub supraveghere pe hoţii originari din România şi Republica Moldova.

În majoritatea cazurilor, hoţii furau o camionetă pentru a-şi transporta prada. Autorii ambalau apoi bicicletele şi le trimiteau în România. Deşi bicicletele erau noi, ele erau acoperite cu noroi pentru a da impresia unor bunuri de folosinţă îndelungată.

Potrivit 7sur7.be, o parte din bicicletele furate de banda româno-moldavă a fost recuperată şi readusă pe teritoriul Belgiei, potrivit parchetului din Hal-Vilvorde. Bicicletele de lux au fost găsite într-un magazin din oraşul român Piatra Neamţ, potrivit sursei citate.

La 22 decembrie anul trecut, poliţia a putut recupera şi un număr de biciclete furate la Florennes. Acestea fuseseră ambalate şi depozitate într-un autobuz cu destinaţia România. Pe 16 ianuarie, trei presupuşi membri ai bandei au fost reţinuţi. Unul dintre şoferii autobuzului a fost apoi prins la Bucureşti şi trimis în Belgia, unde a fost eliberat sub cauţiune.

La începutul lunii aprilie, anchetatorii belgieni s-au deplasat în România, unde l-au putut prinde, în colaborare cu poliţia locală, pe cel care valorifica bunurile furate din Belgia, Germania şi Italia.

„Pe 30 iulie, bicicletele furate în Belgia au fost redate proprietarilor. Valoarea lor a fost estimată la 40.000 de euro”, a precizat purtătoarea de cuvânt a parchetului, Carol Vercarre.

Capital.ro

Citeste si ...

Back to top button