Raluca Turcan a anunţat data pentru alegerile anticipate

Raluca Turcan a anunţat data pentru alegerile anticipateVicepremierul Raluca Turcan a declarat că Guvernul va reglementa organizarea alegerile anticipate, astfel încât aceste alegeri şi cele locale să aibă loc la o diferenţă de o zi sau maximum o săptămână.
Alegerile anticipate nu sunt reglementate în detaliu. Va fi nevoie de reglementarea organizării alegerilor anticipate. Dacă ne gândim la momentul maxim până la care am putea să suprapunem alegerile anticipate cu alegerile locale, undeva până în 28 iunie ar trebui să încheiem ambele alegeri. Nu intenţionăm să le punem chiar în aceeaşi zi, ci la o diferenţă fie de o zi, fie de maximum o săptămână„, a afirmat Raluca Turcan, marţi, la B1 TV, potrivit dcnews.ro.

Turcan a menţionat că este exclusă posibilitatea ca parlamentarii PNL să voteze moţiunea de cenzură pe care PSD intenţionează să o depună după angajarea răspunderii Guvernului pe proiectul referitor la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Dacă această moţiune va trece şi vom ajunge la situaţia declanşării alegerilor anticipate, care presupun respingerea în Parlament a două Guverne consecutive, PNL va susţine alegerile anticipate, deci nu vom susţine învestirea următoarelor două Guverne. Însă, moţiunea PSD este exclus să o votăm„, a spus Turcan.

Vicepremierul a subliniat că Ludovic Orban va fi în continuare desemnat premier, dar „vom susţine declanşarea alegerilor anticipate”.

sursa

Citeste si ...

Back to top button