Proiect de lege! Vouchere de 9.000 de lei pentru a cumpara masina noua. Care sunt condițiile

Proiect de lege! Vouchere de 9.000 de lei pentru a cumpara masina noua. Care sunt condițiileProiect nou de lege pentru toti care vor sa isi achizitioneze o masina noua, vor primi pana la 9.000 de lei un voucher, pentru a avea nivelul scazut de emisii, dar in schimb va trebui la schimb o masina uzata, relateaza www.antena3.ro.

Eco-voucherele vor putea fi utilizate pentu a achiziţiona autoturisme noi cu forme de poluare care să asigure un nivel redus de emisii – Euro 6, non-diesel şi alte mijloace de locomoţie noi, non-diesel şi electrice.

„Programul de stimulare a eliminării din traficul bucureştean a autovehiculelor cu un grad ridicat de poluare prin acordarea de eco-vouchere” are ca scop îmbunătăţirea calităţii aerului în Capitală, prevede acelaşi document.

„Estimarea efectului măsurilor de îmbunătăţire a calităţii aerului, realizată în cadrul PICA (Planul Integrat de Calitate a Aerului) a pus în evidenţă că implementarea în Capitală a măsurii de înlocuire a autovehiculelor vechi, având norme de poluare inferioare Euro 5, cu autoturisme Euro 6, prin programul de îmbunătăţire a parcului auto la nivelul capitalei, derulat prin Administraţia Fondului pentru Mediu, are o contribuţie de 12% la reducerea anuală a emisiilor de oxizi de azot, de 11% a emisiilor de particule în suspensie PM10 şi respectiv de 18% a emisiilor de PM2,5 din totalul emisiilor generate de transportul urban”, prevede documentul.

Beneficiarii voucherelor pot fi persoane fizice sau juridice de drept privat, cu domiciliul sau reşedinţa în Municipiul Bucureşti, fără a avea obligaţii de plată la bugetul local.

 

Citeste si ...

Back to top button