Programarea la traseu pentru obtinerea permisului auto durează doua,trei luni

Locuitorii judeţului Ilfov care vor să obţină permisul de conducere trebuie să aştepte două-trei luni pentru a fi programaţi la proba practică (traseu).

Potrivit Direcţiei de Permise, cauza perioadei lungi de aşteptare este lipsa de personal, în prezent fiind doar cinci examinatori în Ilfov.
Candidaţii din Ilfov care au fost declaraţi admişi la proba teoretică şi vor să se înscrie în aceste zile la proba practică sunt programaţi chiar şi pentru data de 25 iunie 2018, adică pentru o perioadă mai mare de trei luni.

Aceeaşi situaţie este valabilă şi pentru candidaţii care au picat traseul şi vor să se reprogrameze.

În schimb, la Bucureşti, perioadele de programare au fost reduse la aproximativ 40 de zile, potrivit reprezentanţilor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule (DRPCIV).

În prezent, la Ilfov, avem un agent care este în curs de atestare, numai că nu se poate face atestarea pe loc. Procedura de atestare a unui examinator durează cam trei săptămâni cu totul. Se face pregătirea teoretică, apoi urmează o perioadă de practică de o săptămână în care nu are voie să examineze, după care urmează o probă practică. Apoi trebuie să fie atestat şi să înveţe cum se face examinarea. În prezent, sunt cinci examinatori la Ilfov, iar peste trei săptămâni vor fi 6„, a declarat, Florin Catană, directorul DRPCIV.

Potrivit şefului Direcţiei de Permise, o altă problemă o reprezintă faptul că foarte mulţi candidaţi sunt declaraţi respinşi la proba teoretică şi, implicit, există constant un număr mare de candidaţi, care trebuie supravegheaţi la „sală” de o parte a personalului de la traseu.

Pe lângă faptul că Ilfovul s-a dezvoltat mult în ultimii ani, foarte mulţi candidaţi sunt slabi şi mai mult ne omoară sala decât traseul. Se aglomerează foarte mult la examenul teoretic, iar cei de la sală sunt gestionaţi de acelaşi personal. Adică în loc să am om pe traseu, îl ţin la sală. Din punctul meu de vedere, încă trei examinatori la Ilfov ar rezolva situaţia, cu o constantă de opt agenţi. Undeva prin vară se va ajunge la o normalitate„, a mai declarat Catană, precizând faptul că la Bucureşti, faţă de anul 2016, când perioadele de aşteptare erau chiar şi de 3-4 luni, acum se aşteaptă o lună şi o săptămână.

Potrivit reprezentanţilor DRPCIV, în prezent, în Bucureşti, îşi desfăşoară activitatea 24 examinatori la proba de traseu, care testează, fiecare, 14 candidaţi pe zi, ceea ce înseamnă un total de peste 300 de examinări zilnice.

La Ilfov însă, sunt doar cinci examinatori, care testează fiecare dintre ei tot 14 candidaţi, adică un total zilnic de 70 de examene pe tot serviciul Ilfov.

Am dat sala pe 6 martie şi am fost programat la traseu pe 25 iunie. Nu este normal ce se întâmplă. Dacă nu reuşesc să iau traseul şi voi fi obligat să repet examenul de mai multe ori, risc să-mi expire dosarul, care e valabil un singur an. Şi ca să-mi fac un nou dosar, trebuie să plătesc şcoala din nou„, a declarat, pentru MEDIAFAX, Mădălin Dumitru, un tânăr de 27 de ani care şi-a depus dosarul pentru programarea la traseu la sediul DRPCIV.

Am fost programat pe 25 iunie penrtu traseu. Cred că e singura zi liberă. E foarte mult şi cred că o să uit ce am învăţat până atunci. O să-mi iau ore suplimentare, altfel nu o să pot da traseul„, spune şi Mihai Petre (21 de ani), care şi-a depus dosarul pe 8 martie.

Citeste si ...

Back to top button