Presa internațională, relatări despre alegerile din România: ”Iohannis reușește o victorie istorică”

Presa internațională, relatări despre alegerile din România: ”Iohannis reușește o victorie istorică”Presa internațională a relatat, duminică, despre victoria lui Klaus Iohannis.

Astfel, Reuters a transmis că Iohannis, un politician de centru, a câştigat uşor al doilea tur al scrutinului prezidenţial.

„Preşedintele României, Klaus Iohannis, un politician de centru, a câştigat uşor al doilea tur al scrutinului prezidenţial, după cum era de aşteptat, învingând-o pe adversara socialistă prin angajamentul de relansare a reformelor judiciare încetinite de succesivele guverne social-democrate (PSD)”, scrie agenţia de presă Reuters.

Le Figaro a menționat că ”Liberalul Klaus Iohannis a fost reales pe scară largă duminică (24 noiembrie) pentru un al doilea mandat prezidențial împotriva candidatei social-democrate, Viorica Dancilă, în cel de-al doilea tur de vot care a confirmat rădăcinile europene ale țării”.
​”Președintele Klaus Iohannis a obținut o victorie răsunătoare împotriva fostului prim-ministru, Viorica Dăncilă, conform rezultatelor oferite de exit poll-urile de la ora 21:00, ora la care votarea s-a încheiat în țară. Iohannis a primit 66,5% dintre voturi, prin comparație cu 33,5%, scorul Vioricăi Dăncilă, conform rezultatelor date de IRES. Celălalt exit poll, făcut de CURS Avangarde, a arătat un scor de 64,8% pentru Iohannis și de 35,2% pentru Dăncilă. Rezultatele IRES includ și estimări ale voturilor din Diaspora, iar celălalt rezultat nu le ia în considerare”, a notat și Romania Insider.

Cotidianul italian La Repubblica a menționat că ”România îşi alege preşedintele. Proeuropeanul Klaus Iohannis obţine al doilea mandat”.

”Iohannis câştigă scrutinul prezidenţial din România”, titrează și publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung.

sursa

Citeste si ...

Back to top button