Pericol de moarte în România. O specie foarte periculoasă de țânțari a pus oamenii în alertă

O noua alerta s-a anuntat in Romania, o specie foarte periculoasa de tantari a pus lumea in alerta, fiind vorba de tantarul asiatic, aceea specie care la muscatura este mortala, relateaza spynews.ro.

„Potrivit jurnalul.antena3.ro, în Capitală a fost descoperită o nouă specie de țânțari, una deosebit de periculoasă.

Este vorba despre o specie de țânțar venit tocmai din zonele tropicale: țânțarul tigru asiatic, care a ajuns la noi în țară, cel mai probabil, în urma comerțului cu anvelope uzate. 

Această specie este una deosebit de periculoasă, deoarece poate provoca diverse afecțiuni, printre care și febra oaselor rupte, febra virală Chikungunya şi meningita West Nile. 

Țânțarul tirgu asiatic a pus stăpânire pe Capitală și continuă să se răspândească cu o repeziciune uimitoare”, potrivit specialiștilor entomologi de la Institutul Cantacuzino.

Acest tantar-tigru-asiatic este purtator de 20 de boli, virusuri care afecteaza organele oamenilor, punandu-le viata in pericol.

„Poate fi vector pentru mai multe virusuri precum: Virusurile Denga, Virusul Chikungunya, Virusul Zika, virusul West Nile”, atrag atenţia specialiştii care au studiat această specie.

Multa lume se plange pe site de socializare Facebook, spunand ca ii musca tantari, de care le este frica sa nu fie aceea specie periculoasa.

Cum ne protejăm de țânțarul tigru asiatic

Pentru a ţine departe aceşti ţânţari, specialiştii sunt de părere că oamenii ar trebui să elimine gunoaiele din jurul locuinţelor, precum și orice alt recipient care menţine apa, iar recipientele pentru animale sau pentru flori ţinute în curţi ar trebui golite de apă cel puţin o dată la trei zile, astfel încât larvele să nu se poată dezvolta.

Citeste si ...

Back to top button