Orban recunoaște: „Nu sunt bani pentru dublarea alocațiilor!”

Orban recunoaște: “Nu sunt bani pentru dublarea alocațiilor!”Dublarea alocațiilor s-ar putea să devină o creștere ușoară, de fapt! Cel puțin dacă ne luăm după ultimele declarații ale premierului Orban, care susține că este necesară creșterea alocațiilor, dar nu neapărat dublarea lor.

Nu pot să spun dacă se dublează, creșterea depinde de creșterea economică și de câți bani vor fi disponibili la buget„, a declarat Ludovic Orban.
Este oficial – alocațiile pentru copii nu se vor dubla așa cum s-a votat prin lege nici măcar după rectificarea de la jumătatea anului. Acum, Guvernul a prorogat dublarea alocațiilor pe motiv că în buget nu au fost cuprinse sumele aferente creșterii. Însă, premierul Ludovic Orban spune că nu este obligatoriu ca alocațiile să fie dublate din a doua jumătate a anului, ci că e nevoie de o analiză a fondurilor disponibile la buget.
Alocațiile pentru copii vor crește, asta este absolut necesar. Nu pot să spun dacă se dublează, creșterea depinde de creșterea economică și de câți bani vor fi disponibili la buget. Majorarea alocațiilor generează o cheltuială suplimentară la buget de 6,3 miliarde de lei, adăugați încă 16 miliarde de lei pentru a asigura creșterea pensiilor și pe salarizare și vedem ce impact bugetar este.

Guvernul nu are bani de casă și nu poate aduna bani din eter. Deficitul înseamnă cheltuirea unor bani care nu există. În nicio țară civilizată din lumea asta, dacă vine un partid și promite dublarea pensiilor, partidul acela nu e luat în serios. Nu există nicăieri în lume să dublezi alocarea alocațiilor de 2 ori într-un an. Această lege a fost o răzbunare a PSD pe noi„, a declarat Ludovic Orban.

sursa

Citeste si ...

Back to top button