OFICIAL: RADET intră în faliment

OFICIAL: RADET intră în falimentCurtea de Apel București a decis luni intrarea în faliment a Regia Autonomă a Distribuției de Energie Termică (RADET) București la cererea mai multor debitori. Decizia instanței este de definitivă.

Astfel, odată cu această decizie, bucureștenii așteaptă să afle dacă singurul distribuitor de energie termică din Capitală va închide sau nu robinetele în prag de iarnă.

Riscul privind intrarea în faliment a RADET a fost semnat încă de miercurea trecută de noul ministru al Economiei, Virgil Popescu.

„Mâine (nr. joia trecută) vom avea o întâlnire pe această temă şi eu vrea ca Primăria să fie foarte conştientă că s-ar putea ca luni să fie declarat falimentul RADET. Elcen este pregătită să livreze energie termică, însă trebuie ca Primăria să fie pregătită, să găsim soluţia cine să cumpere acel agent termic, Primăria direct… Primăria să se asigure că toate subvenţia către Elcen este plătită”, a spus ministrul Economiei.
RADET a intrat în insolvența în septembrie 2016. În luna aprilie a acestui an, Tribunalul București a pronunțat falimentul regiei de stat. Ulterior, Primăria București a obținut suspendarea deciziei la Curtea de Apel.

Principalul său creditor este ELCEN, care produce căldura si apa caldă pentru București, cele două entități economice fiind direct legate una de alta. ELCEN este, la rândul său, în insolvență tot în 2016.

Sierra Quadrant, administratorul judiciar al ELCEN, a cerut de curând Primăriei București plata datoriilor avute de RADET către producătorul de energie termică, în sumă de 3,83 miliarde de lei.

sursa

Citeste si ...

Back to top button