O nouă aplicație de socializare este disponibilă și în România

Floca, aplicația lansată luna trecută la Madrid de către o echipă de români, este disponibilă și în România. Aplicația a ajuns deja la 100.000 de descărcări, respectiv 50.000 de utilizatori lunari.

La aplicația Floca lucrează o echipă de 11 oameni, care sunt coordonați de către Ionuț Pătrășcoiu. „Lucrăm la acest produs de mai bine de trei ani și ne dorim să conectăm oamenii în viața reală, să-i scoatem din online și să-i punem față în față. Am ales Spania drept rampă de lansare întrucât Floca este o aplicație globală și ne va fi mult mai ușor să ne extindem pe alte piețe vorbitoare de limba spaniolă, în primă fază. De asemenea, Madridul este un oraș foarte matur în ceea ce privește ecosistemul de start-up-uri. Mai sunt multe aspecte de îmbunătățit, dar acum focusul nostru este pe retenția utilizatorilor și comportamentul lor în aplicație. Ne bucură că lansarea în Spania a fost un succes și că intrăm astăzi și în România“, a declarat Pătrășcoiu.

Floca este o aplicație de socializare dezvoltată de către Inovație Alia, o companie de tehnologie din Iași. Denumirea aplicației este un acronim care reunește funcțiile principale ale acesteia: Friends location și chat around.

Aplicația înlesnește interacțiunea între utilizatori prin intermediul funcției de chat și de localizare. Mai precis, un utilizator poate intra în contact cu alții din proximitate prin intermediul GPS-ului de pe telefon, având posibilitatea în același timp să inițieze discuții fără niciun fel de filtru sau barieră

Aplicația se adresează atât celor care vor să cunoască noi oameni, cât și celor care vor să rămână în contact cu prietenii lor – în cazul zonelor aglomerate, precum festivalurile sau evenimentele mari, funcția de localizare îi ajută să rămână în contact cu grupul.

Aplicația este gratuită și este disponibilă în magazinele Google Play și AppStore.

 

Citeste si ...

Back to top button