O italianca a fugit de saracie din Peninsula si a gasit solutia în Romania

O italiancă din Padova s-a stabilit la București din cauza crizei economice. Daria Barcheri a emigrat în România în urmă cu patru ani și spune că a găsit în țara noastră numeroase oportunități și un trai mai bun decât în Italia natală. Vorbește fluent românește și s-a îndrăgostit de Bucovina.
Daria Barcheri a ajuns în București în toamna lui 2014, după ce locuise lună luni în Constanța.
Când am văzut Bucureștiul prima dată mi-a plăcut imediat orașul și am hotărât să mă mut aici. Nu știu cu exactitate de ce, dar Bucureștiul m-a impresionat prin dinamismul său, aici simți că respiri. Aici sunt locuri de muncă, iar economia crește. Când am plecat din Padova, Italia suferea din cauza unei mari crize economice”, a povestit italianca despre momentul în care a decis să emigreze în România

Visa să se mute la Londra, însă costurile vieții în capitala Regatului i s-au părut mult prea mari. A ales, însă, să se mute în România.

Cunoșteam deja limba și cultura română, pentru că abia îmi luasem licența în limbi străine la Universitatea din Padova și absolvisem facultatea cu o teză despre poeta româncă Mariana Marin. (…) Mi-am ascultat inima și am ales România, o țară care mă fascina”, a mărturisit italianca.

I-a plăcut imediat Bucureștiul și a înțeles că aici există multe oportunități pentru tineri.

Am înființat o firmă, dar nu imediat. În primii doi ani din viața mea cea nouă în capitala României am predat limba română, italienilor. În România sunt mulți italieni care nu vorbesc engleza fluent și din acest motiv au nevoie de cineva care să-i ajute să învețe românește, să le explice gramatica limbii române, în italiană. (…) A fost o perioadă destul de grea, câștigam puțin și în același timp m-am înscris la cursuri de turism, pentru că îmi doream să devin ghid turistic în România”, a povestit Daria Barcheri, pentru sursa citată.

Italianca spune că s-a acomodat rapid în România, țară pe care-și propune să o promoveze mai bine în rândul străinilor.

Din când în când, mă întreb de ce se plânge românul. Crede că țara lui este foarte proastă, dar nu este adevărat. Părerea mea este că românul are de ce să fie mândru de țara lui. Bineînțeles că tinerii trebuie să se informeze și să meargă la vot”, a spus ea.

În prezent, Daria Barcheri lucrează ca profesoară de italiană, profesoară de română și ghid de turism pentru italieni. Italianca ar vrea să-și cumpere un apartament în România sau, de ce nu, o căsuță de vacanță în Bucovina.

În timp ce Daria și alți străini aleg să se stabilească în țara noastră, aproape trei milioane de români au plecat ca să lucreze în Italia.

Libertatea.ro

Citeste si ...

Back to top button