Nevinovatul Gabriel Oprea a avut grijă să-și pună averea la adăpost după moartea lui Gigină. Pentru că Oprea a donat averea copiilor, despăgubirile ar putea fi plătite de români

Nevinovatul Gabriel Oprea a avut grijă să-și pună averea la adăpost după moartea lui Gigină. Pentru că Oprea a donat averea copiilor, despăgubirile ar putea fi plătite de româniFiecare român ar putea plăti daunele în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină, în locul lui Gabriel Oprea. Și asta pentru că fostul ministru și-a donat averea copiilor.
După mai bine de doi ani de investigaţii, Gabriel Oprea şi administratorul firmei care a săpat groapa şi nu a semnalizat-o corespunzător au fost trimişi în judecată pentru ucidere din culpă, informează B1 TV.
Familia lui Bogdan Gigină cere trei milioane de euro despăgubiri pentru moartea polițistului. La rândul ei, Poliția Capitalei cere daune de peste 170.000 de lei pentru combustibilul folosit de poliţişti la misiunile de însoţire ale lui Gabriel Oprea şi pentru motocicleta distrusă în accident.

Dacă averea inculpaților nu acoperă aceste sume, ele ar putea fi achitate de Guvern, Ministerul Finanţelor şi Ministerul de Interne. Însă Oprea a avut grijă să-și țină averea la adăpost, așa că, imediat după accident, le-a donat copiilor săi aproape toate proprietăţile

Procurorii arată, în rechizitoriu, că încă de la preluarea mandatului la ministerul de Interne Gabriel Oprea ar fi dat ordin ca un motociclist să îi deschidă calea, la fiecare drum pe care îl făcea, chiar şi atunci când circula în interes personal.
Prin impunerea unor timpi de deplasare foarte scurți și prin insistența draconică pentru „punctualitate”, inculpatul Oprea Gabriel a impus echipajelor de poliție rutieră un mod de lucru foarte periculos, determinând polițiștii rutieri să circule cu viteze mult dincolo de limita de siguranță, se mai arată în rechizitoriu.

Mai mult, Gabriel Oprea ar fi folosit coloana oficială mai des decât preşedintele sau premierul, deși legea îi dădea acest dreptul doar în situaţii extraordinare.

“Sunt un om pentru care onoarea a fost şi va fi întotdeauna foarte importantă. Am încredere că justiţia va fi dreaptă şi va restabili adevărul de necontestat: sunt nevinovat”, a scris Oprea, pe Facebook, zilele trecute.

Citeste si ...

Back to top button