Neculai Onțanu și-a lansat candidatura la Primăria Sectorului 2 al Capitalei!

Neculai Onțanu și-a lansat candidatura la Primăria Sectorului 2 al Capitalei!Fostul edil nu exclude o alianță de sânga Fostul edil al Sectorului 2 al Capitalei și-a lăsat, sâmbătă, candidatura la alegerile locale.

Neculai Onțanu va candida din partea partidului ADER la Primăria Sector 2, acesta nexecluzand o alianța de stânga în cursa pentru scaunul de primar al Sectorului 2 al Capitalei. Fostul edil a anunțat că stânga are nevoie de un candidat puternic la Sectorul 2 al Capitalei, el fiind dispus să își asume o candidatura a partidelor de stânga.

Candidez pentru că Sectorul 2 al Capitalei a fost lăsat în paragină. Merg pe stradă și mă roagă oamenii să mă întorc, pentru că actuala administrație și-a bătut joc de locuitorii Sectorului 2 al Capitalei. De la salubrizare, până la investiții, edilii actuali nu au făcut nimic. Când voi reveni la Primarie, primul lucru pe care il propun va fi anularea taxei de habitat, o aberație din punctul meu de vedere. Al doilea lucru va fi să propun continuarea proiectelor de infrastructură lăsate de mine și neterminate de actuala administrație. Pasaje rutiere, reabilitarea școliilor și continuarea anveloparii blocurilor„, a declarat Neculai Onțanu, pentru știrile Antena 24.

În opinia acestuia, salubrizarea, parcurile și străzile au fost lăsate în paragină de administrația Toader-Popescu, iar singură grijă a actualei conduceri au fost interesele politice.

Din programul propus în campanie electorală nu au reușit să realizeze nici un procent de 10%. Astfel programul de reabiltari străzi al sec. 2 a demarat timid la sfârșitul anului 2019 cu 6 străzi, aflate în lucru. Sectorul 2 a ajuns să fie primul în România care a început să pună rânduri de bordure supraetajate pe trei rânduri. Este de neânchipuit cum își bat joc d banii încasați din taxe și impozite de la cetățeni. Dar existența lor la conducerea Primăriei nu va mai dura mult. Mai sunt doar 4 luni până la alegeri și timpul trece foarte repede„, a declarat Neculai Onțanu, pentru știrile Antena 24.ro.

Fostul edil a declarat că administrația actuală Toader-Popescu nu a ținut cont de contractual de reabilitări spații verzi, contract ce prevedea întreținerea spațiilor verzi dintre blocuri, aceste zone fiind complet ignorate, aspectul lor neîngrijit și dezolant fiind generator de deșeuri menajere. S-au reabilitat zone care aveau aspect civilizat care dețineau siteme de irigații automate ele fiind distruse și suprapuse cheltuieli inutile fără a se întocmi procedurile de atribuire legale.

Fostul edil a mai dat exemple de zone lăsate în paragină de actuală administrație: Pantelimon, D-na Ghica, Aleea Belvedere și rond Maior Coravu, Rampă Pasaj Muncii, Rond și scuar D-na Ghica, Rond și scuar Bucur Obor, Parcurile: Titus Ozon, Cinema Floreasca, Cosmos, Tei.

Neimplicarea factorilor responsabili în verificarea calității lucrărilor executate de către societățiile comerciale aflate în relație contractuală cu Primăria sectorului 2, au dus la realizarea unor lucrări de proastă calitate, cu prețuri ridicate și cu durata de execuție lungă. Acest lucru s-a datorat și faptului că au fost înlăturați de la conducerea direcțiilor din. Primărie unii oameni cu experiență managerială, și acelor din aparatul tehnic. În locul acestor salariați cu experiență au fost aduși pe relație de nepotism, personae fără experiență, profesională sau de specialitate„, a acuzat Onțanu actuală administrație Toader-Popescu.

În opinia lui Onțanu, în Sectorul 2 al Capitalei nu se mai ține cont de interesele cetățeniilor din sectorul 2, ele fiind aservite politicului.

Din aceste considerente au rezultat contracte păguboase, execuții de proastă calitate lucru care a scăzut încrederea cetățeniilor sectorului 2 în condurea actuală. Menționăm de asemenica un eșec total programul de reabilitare termică a locuințelor din sectorul 2, aceste contracte au fost încredințate unor firme fără experiență cu prețuri care nu reușit să acopere execuția unor lucrări de calitate și durabile. Un alt eșec total a fost activitatea de salubrizare a sectorului, această activitate fiind la cel mai scăzut nivel din ultimii 16 ani. Mai mult, culmea, Primăria sectorului prin Poliția Locală a început un program de pedepsire prin amenzi a cetățeniilor care îndrăzneau să sesizeze aceste aspecte. Din categoria deciziilor care au generat nemulțumirea cetățeniilor din sectorul 2 fac parte și desființarea uromatoarelor centre de recuperare și recreere cu ar fii, Pantelimon 301 și Centrul Mihail și Gavril. Aceste centre deserveau un număr mare de cetățeni ai sectorului 2, actualmente ele fiind destinate altor activități la care nu mai au acces decât un număr restrâns de cetățeni ai sectorului 2. Partidul nostru ADER, partid de centru satanga are în vedere un program direct în folosul cetățeniilor sectorului 2„, a mai acuzat Onțanu.

Citeste si ...

Back to top button