Multiplul campion paralimpic Oscar Pistorius va fi eliberat în ianuarie

Fostul campion paralimpic sud-african Oscar Pistorius, încarcerat în 2014 pentru uciderea iubitei sale, Reeva Steenkamp, va fi eliberat în data de 5 ianuarie, el obţinând eliberarea condiţionată, au anunţat autorităţile.
Departamentul pentru servicii corecţionale a confirmat că sportivul va fi eliberat condiţionat „efectiv”, în timpul unei audieri care a avut loc vineri. Pistorius a împuşcat-o mortal pe Steenkamp de Ziua Îndrăgostiţilor, în 2013.

El a fost iniţial condamnat la cinci ani de închisoare în 2014 pentru ucidere din culpă, dar Curtea Supremă de Apel l-a găsit vinovat de crimă la sfârşitul anului 2015, după un apel al procurorilor.
A fost trimis din nou la închisoare pentru şase ani în 2016, după o sentinţă a Înaltei Curţi, care a fost mai puţin de jumătate din pedeapsa minimă de 15 ani solicitată de procurori.

În 2017, Curtea Supremă a mărit de peste două ori pedeapsa pentru crimă la 13 ani şi cinci luni, spunând că pedeapsa de şase ani de închisoare a fost „şocant de blândă”.
Comisia de eliberare condiționată a stabilit că va putea ieși din închisoare la 5 ianuarie 2024. Mama lui Steenkamp nu s-a opus eliberării pe cauțiune, dar, într-o scrisoare trimisă comisiei, se întreabă dacă ” uriașele probleme de furie” ale lui Pistorius au fost cu adevărat tratate în închisoare, arătându-se „îngrijorată pentru siguranța oricărei femei” care ar intra acum în contact cu el.

June Steenkamp a ales să nu participe la audierea pentru eliberarea condiționată de vineri de la închisoarea Atteridgeville, în apropiere de Pretoria. Soțul ei și tatăl lui Reeva, Barry, a murit la începutul acestui an, după ani de zile în care presiunea asupra familiei a fost imensă

sursa

Citeste si ...

Back to top button