Ministrul Justitiei, despre avizul negativ dat de CSM cererii de revocare a sefei DNA,-” Le va fi greu să motiveze contra evidentei”

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a declarat luni, referindu-se la motivarea avizului negativ dat de CSM cererii de revocare a şefei DNA Laura Codruţa Kovesi, că membrilor Secţiei de procurori a CES, „le va fi greu să motiveze contra evidenţei„, el argumentând că este vorba despre un demnitar care a încălcat de trei ori Constituţia.
Procurorii din secţia CSM au luat o hotărâre instant, rapidă, în câteva minute. (…) Le va fi greu să motiveze contra evidenţei„, a spus ministrul.

Secţia pentru procurori a CSM a dat aviz negativ solicitării ministrului Justiţiei de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

În şedinţa CSM, care a durat două ore şi jumătate, şefa DNA a răspuns, punct cu punct, celor 20 de acuzaţii aduse de ministrul Justţiei în raportul care stă la baza propunerii de revocare a ei din funcţie, ea spunând că motivele invocate sunt nereale, nedovedite şi netemeinice, iar unele nu se confirmă cu nimic în realitate.

Ministrul Justiţiei a spus că raportul prezentat de Kovesi „poate fi seducător, convingător„, dacă îl face în faţa celor care nu se pricep deloc şi că pe el nu îl poate convinge.

El a mai spus că speră că adevărul va ieşi la suprafaţă, pentru că societatea are nevoie să ştie adevărul ca să ştie ce măsuri să ia. De asemenea, ministrul i-a reproşat lui Kovesi că nu i-a trimis raportul de bilanţ al DNA pe care îl va prezenta miercuri.

În replică, Kovesi a spus că nu a venit la CSM pentru a-l convinge pe el, ci pentru a oferi explicaţii şi probe că ceea ce a susţinut el nu este adevărat.

Cel care urmează să anunţe decizia în cazul lui Kovesi este preşedintele Klaus Iohannis, care a afirmat în repetate rânduri că nu consideră că sunt motive de revocare a şefei DNA.

Romaniatv.net

Citeste si ...

Back to top button