Milioane de americani vor să atace Area 51! Armata avertizează: Vom folosi forță mortală

O glumă nevinovată a unui american a ajuns subiect serios de discuție pentru armata americană. Un eveniment care instigă la asaltul Area 51, o bază secretă a SUA din desertul Nevada a atins borna de 1,5 de participanți, dar reprezentanții forțelor armate nu s-au amuzat și avertizează: „Am descuraja pe oricine care încearcă să vină în zonă”, este declaraţia unui oficial.
Invazia zonei 51 va fi transmisă în direct. Mai mult de 1.300.000 de persoane vor participa la acest eveniment care se va întâmpla la data de 20 septembrie, titrează Independent. Am descurajat pe oricine care încearcă să vină în zonă, este declaraţia unui oficial, avertizând că militarii americani au ordin să apere zona fie şi cu forţa.

Un american glumeț s-a gândit să creeze un eveniment pe Facebook, unde spune că pe 20 septembrie, toți cei interesați vor lua cu asalt Area 51. „Ne vom întâlni cu toții la atracția turistică Centrul Extratereștrilor Area 51 și ne vom coordona intrarea. Dacă fugim precum un ninja, putem să ne mișcăm mai repede decât gloanțele lor. Haideți să vedem extratereștrii ăia”, este mesajul de prezentare al paginii.

Oameni au promis să înfrunte baza militară secretă „Zona 51”, numai că va fi o problemă, oficialii avertizează pe curioşi, îndemnându-i totodată să rămână acasă, deoarece militarii americani vor apăra teritoriul prin forță dacă este necesar.
Ce este Zona 51?
Zona 51 este o unitate a Forțelor Aeriene din SUA – atât este cunoscut oficial. Din punct de vedere istoric, a fost un teren de testare pentru o varietate de aeronave experimentale și arme. În trecut, avioane de recunoaștere, cum ar fi U-2 și F-117, au fost testate acolo. Este posibil ca aceasta să se întâmple şi în prezent, deși orice lucru care ar putea oferi detalii despre operațiunile curente este în întregime ţinut la secret.
Acest secret a dus la ideea că Zona 51 se ocupă de operațiuni extraterestre
Aceste teorii ale conspirației cuprind o mare varietate de idei: unii spun că baza este depozitară pentru OZN-uri prăbușite, altele sugerează că ar putea servi ca o casă pentru „străinii” care şi-au făcut-o pe Pământ. Alții încă sugerează că este folosită pentru tehnologia secretă, deși nu neapărat extraterestră, cum ar fi călătoria în timp sau tehnologia de teleportare.
Unde este Zona 51?
Baza se află într-o zonă îndepărtată din Nevada, în deșert. În jurul zonei 51 se află o serie de atracții tematice, cum ar fi „Centrul Alien”, care este doar una dintre atracțiile turistice accesibile de pe autostrada din apropierea Zonei 51.
De ce doresc oamenii să „cucerească” Zona 51?
Oamenii, mobilizaţi pe social media doresc să afle ce se întâmplă acolo şi de ce este totul ţinut la secret. Ideea că ar putea pătrunde acolo este una greşită. Zona este dotată cu o varietate de senzori de mișcare și camere video, care se declanșează imediat la orice mişcare, iar gărzile extrem de înarmate apar imediat. Acei gardieni au voie să folosească forța pentru a respinge curioşii. Mai mult, este imposibil să intri în spaţiul de deasupra bazei, deoarece este complet limitat accesul aeronavelor civile și chiar militare.
Ce a spus armata despre planul îndrăzneţ al oamenilor?
Pe scurt, au subliniat că vor fi măsuri mortale împotriva oricui încearcă să intre acolo. Purtătorul de cuvânt al Forței Aeriene, Laura McAndrews, a declarat: „Zona 51 este pentru o gamă de antrenamente a Forțelor Aeriene ale SUA și nu aş încuraja pe nimeni să încerce să vină în zona în care pregătim forțele armate americane”. „Forțele Aeriene ale SUA sunt întotdeauna gata să protejeze America și activele ei”.
Se va întâmpla în realitate?
Cel mai probabil nimic. Evenimentul a fost creat ca o glumă pe social media: „Ne vom întâlni cu toții la atracția turistică Area 51 Alien Center și vom coordona intrarea”, se arată în comunicat. „Dacă alergăm cu Naruto (Naruto este un ninja dintr-un desen animat) putem să ne mișcăm mai repede decât gloanțele lor. Vrem să vedem extratereştri”. De la acestă glumă peste cu un milion de oameni s-au angajat să se îndrepte spre Zona 51, şi n-ar fi de mirare dacă totul se va transforma într-un protest destul de important, titrează independent.
Cum inițiativa a strâns deja peste 1,5 milioane de persoane interesate, iar unii chiar și-au închiriat camere de hotel în statul Nevada în perioada cu pricina, armata americană a reacționat. Într-un articol din New York Times, un purtător de cuvânt al forțelor armate ale SUA a avertizat: „Orice încercare de a pătrunde instalații militare sau baze de antrenament militare este periculos. Nu o faceți!”. În plus, baza, care este aflată într-o zonă pustie, departe de civilizație, este înconjurată de semne care explică extrem de clar consecințele nesupunerii: „Nu treceți! Forța mortală poate fi aplicată!”.

Evz.ro

Citeste si ...

Back to top button