Mihai Fifor-„stagiul militar în România este suspendat, nu anulat.”

Stagiul militar obligatoriu este din nou în atenția autoritățile, asta după ce Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a declarat într-o conferință de presă faptul că s-a discutat din nou la nivelul ministerului de reintroducerea armatei obligatorii.
Însă, spune Fifor, nu s-a discutat acest aspect şi la nivelul Guvernului. Ministrul a mai atras atenţia că stagiul militar obligatoriu în România este doar suspendat, nu anulat.

Vă reamintesc că stagiul militar în România este suspendat, nu anulat. Este o discuţie care apare tot mai des, sunt câteva state care au stagiul militar obligatoriu. Am discutat de multe ori lucrul acesta, dar există o analiză pragmatică faţă de acest subiect. Deocamdată nu am dus în Guvern această iniţiativă şi nici nu cred că putem discuta curând. De-asta căutăm alternative, de-asta avem şi legea rezervistului voluntar”, a declarat Mihai Fifor, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă pentru prezentarea raportului de bilanţ pentru primele şase luni de mandat.

Stagiul militar obligatoriu a fost eliminat în România în 2007, însă în ultimii ani au existat discuţii în mai multe ţări membre UE şi NATO pentru reintroducerea armatei obligatorii, precum Franţa sau Germania. În Suedia, stagiul militar obligatoriu a fost reintrodus anul trecut.

A1.ro

Citeste si ...

Back to top button