MIHAI CALDARARU, un orfan cu suflet de copil și minte de adult

Chinurile prin care a trecut la orfelinat, bătăile și abuzurile sexuale l-au incurajat pe tânărul Mihai să-și indeplinească visul: de a ajuta copiii care au trecut prin aceleași suferințe asemenea lui.

La prima vedere, pare a fi povestea obișnuită a unui copil ce a crescut prin centre de plasament. Și așa și este. La varsta de trei luni, Mihai a ajuns intr-un orfelinat, unde, mai tarziu, i se aplicau batai „sora cu moartea”.

Cu siguranta, acesta este un caz dintre alte sute de cazuri petrecute in Romania. Este bolnav, iar crizele dese de epilepsie din lipsa medicamentelor pe care nu și le permite îl dau inapoi cu mulți pași atunci când dorește un loc de muncă.

Lipsit de dragostea maternă și inconjurat de străini, Mihaiță luptă zilnic cu propriul destin. Știe că, din pricina bolii de care suferă, anagajatorii evită să-i ofere un loc de muncă.

Concediat din cauza bolii Mihai nu a stat niciodată din momentul in care a fost nevoit să părăsească centrul de plasament, la varsta de 18 ani. Absolvent al Scolii de Arte si Meserii, Facultatea de jurnalism ” Hiperyon, și al unui curs de inspector de resurse umane, tânărul s-a angajat la o croitorie dintr-un cartier bucureștean.

Cu un suflet sensibil si un destin nefericit, copilul, devenit bărbat în toată firea (chiar dacă e mic de statură, cu o privire ușor rătăcită, dorind să facă totul deodată), s-a ambiționat intr-atat încât, în anul 2012, a pus bazele publicației MicNews.

Am lucrat la o croitorie, dar am fost dat afară din cauza faptului că sunt epileptic. Am lucrat și dar nici acolo nu am stat prea mult timp, din același motiv. Acum, tot ce vreau este sa continui proiectul Mic News si noul ziar ce va aparea din luna februarie, «Glasul Orfanului», ce are menirea să aducă toate cazurile copiilor abandonați și chinuiti”, spune Mihai Căldăraru, trădând dorința arzătoare de a-și împlini speranțele.

De curand, lucreaza intr-un alt ONG, alături de Riccio Daniela, care spune despre Mihai că este un om cu suflet mare, care se implică în in tot ceea ce face prin proiectele sociale și filantropice.

Un om marunțel, dar cu cu o minte ageră, ce luptă cu viața de ani de zile, se remarcă acum ca jurnalist, reporter de teren, investigând cazuri peste cazuri și dorind să vina in ajutorul copiilor nefericiți, abandonați, agresați și bolnavi, el însuși având mare nevoie de ajutor.

MicNews a luat naștere datorită unor oameni cu suflet mare, voluntari ce scriu pentru mica publicație specializata in flux de stiri si evenimente reale de ultima ora. Pensie de 300 de lei Mihai Căldăraru nu cerșește mila nimanui.

Deși a dus o viață grea, este o persoană mândră, care traieste cu cei 350 de lei. „Anul acesta Mihai Căldăraru, a primit locuință socială”.

Din partea doamnei Gabriela Firea, primarul Municipiului București. Acelasi lucru l-am facut si anul acesta, insa n-am primit nimic, mai spune Mihai Căldăraru .

Marea lui dorinta nu este sa primeasca bani, de aceea nici nu a oferit un numar de cont si nu a precizat ceva in acest sens. Singurul ajutor pe care il doreste este acela de a-si duce visul mai departe: „MicNews”, care au nevoie de sponsorizare pentru cazurile sociale prezentate in cele doua publicatii.

 

Sursa atacdebucuresti.ro

Citeste si ...

Back to top button