MASSMEDIA,Laura Codruța Kovesi acuza PROTV de stiri mincinoase

Scandal uriaș în mass-media, PROTV fiind acuzată că a mițint intenționat într-o știre în centrul căreia se afla Laura Codruța Kovesi.

Titlul respectivei știri este cel dezbătut, în conținut fiind vorba despre declarațiile șefei DNA.

Subiectul de la PROTV a dezbătut recuperarea prejudiciilor de la persoanele condamnate pentru corupție în procese instrumentate de DNA.

Din 2013, în ultimii cinci ani, procurorii DNA au indisponibilizat bunuri și valori de 2 miliarde de euro. Au rămas definitive 999 hotărâri judecătorești în care instanțele s-au pronunțat pentru confiscare de bunuri de peste un miliard de euro. Vorbim de un miliard de euro care trebuie să intre în bugetul statului. Mai departe este atribuția organelor financiare. Urmăream procentul de executare efectivă, era de 10-11 la sută”, a sunat declarația procurorului șef al DNA.

Inițial PRO TV a titrat: „Codruța Koveși: Statul trebuie să primească 1 miliard de euro din investigațiile DNA”. La click pe știre, titlul se transformă în „Fiscul se plânge că e greu să aducă bani la buget, deși statul are de recuperat 1 miliard de euro”.

Mișcarea de la PROTV a fost taxată dur de către jurnalistul Ionuț Cristache.

„Atâta manipulare ca în spațiul media de la noi, totul petrecându-se sub aparența deontologiei, nu cred că mai găsim nicăieri pe planetă. Mă abțin de foarte mult timp să scriu ceva despre PROTV, dar asta le întrece pe toate!

Cum să vii cu acest titlu? „Fiscul se plânge că e greu să aducă bani la buget, deși statul are de recuperat 1 miliard de euro”! Ințeleg să o susții pe Koveși, înțeleg să ai o opțiune, dar fă-o cu pauză de la deontologie că altfel pare că-ți bati joc de publicul pe care pretinzi că îl informezi corect. Evident că știrea pleacă de la vorbele lui Kovesi, rostite la o dezbatere de ieri! Nu mai spun ca titlul tratează o părere a unui șef de instituție ca pe un lucru cert, de netăgăduit, dar problema este că e un TITLU FALS ȘI VOIT MINCINOS. Este o știre manipulatoare! NU există miliardul ăla de euro! Kovesi amestecă lucrurile ca un golan cutiile de alba-neagra, le măsluiește ca să-i iasă ei bine iluzia!

In fapt, ea a trecut în dreptul miliardului tot ce a sechestrat DNA, tot ce se află în faza procesuală, nu cum ar fi normal doar ce a rămas definitiv prin sentință judecătorească. Ca să nu mai spun de problema experților evaluatori din DNA, care cum sa va explic…sunt ai DNA, nu sunt independenți. Sunt părtași cauzei și tu când mergi în instanță „să-ți dovedești nevinovăția” sunt șanse spre 100% sa nu ți se aprobe o expertiză independentă de cea a DNA-ului.

Plus ca la prejudiciu, ăștia de la DNA trec lucrări(drumuri,poduri,clădiri) care sunt executate în proporție de 70-80-90%, dar prejudiciul se calculează la valoarea totala a lucrării. Deci, un talmeș balmeș, un ghiveci de date și informații asa ca e mai simplu sa rezumi manipulator și provocator pentru cel din fata televizorului „1 MILIARD DE EURO”! Sa zică Gigel privitor fidel „ia uite, băi, nene, săraca femeie se luptă cu hoții ăștia, a adus tarii 1 miliard de euro și aștia nici măcar să strângă banii ca sa-i fure apoi nu sunt în stare”. Și manipularea-i gata!”, a scris realizatorul emisiunii România 9 de la TVR 1.

Sursa evz.ro

Citeste si ...

Back to top button