Mărturia șoferului care l-a dus pe Cătălin Cherecheș la Satu Mare

Primarul Cătălin Cherecheș a fugit din România vineri dimineață, cu un taxi, cu care a trecut granița în Ungaria pe la punctul de frontieră Petea. Edilul din Baia Mare a plecat cu puțin timp înainte ca judecătorii de la Curtea de Apel Cluj să-l condamne definitiv la cinci ani de închisoare pentru corupție. Șoferul care l-a dus de la Baia Mare la Satu Mare a povestit cum s-a întâmplat totul.
Cătălin Cherecheș a fugit din țară vineri dimineață, trecând granița la ora 7.49 prin punctul de trecere cu Ungaria, vama Petea. A iesit din țară într-un taxi, edilul aflându-se pe scaunul din dreapta față. Pentru a ieși din țară s-a folosit de actele de identitate ale unui nepot de-al său care locuiește în Germania.

Cherecheș Cătălin a ieșit din țară prin frontiera cu Ungaria prin punctul de trecere Petea, la ora 7.49, folosind o altă identitate, aparținând unei rude, o persoană de sex masculin”, a anunțat inspectorul general al Poliției de Frontieră, Victor Ștefan Ivașcu, precizând că este vorba despre o persoană care seamănă cu primarul din Baia Mare.
Un șofer român l-a dus pe Cătălin Cherecheș de la Baia Mare la Satu Mare, de unde a fost preluat de un taximetrist și dus în Ungaria. Primarul ar fi urcat în grabă în mașină, având doar o borsetă. A scris pe parbriz Satu Mare și i-a făcut semn să plece. Șoferul, care îl cunoaște pe primar de 4-5 ani, a spus că edilul din Baia Mare era foarte speriat și panicat.
„M-a chemat, sus, în primărie. Acolo au avut loc niște chestii, pe care le-am povestit la poliție. M-a trimis la o locație ca să aștept. Am crezut c-aștept pe cineva. A venit în fugă, a urcat sus, după care mi-a făcut semn să mă duc și mi-a scris pe parbriz «Satu Mare». Am ajuns în Satu Mare, erau niște taxiuri acolo, două taxiuri. Am oprit lângă ele. S-a urcat într-un taxi și-a plecat. Avea o gentuță mică, tip borsetă, un pic mai mare, o geacă și-un hanorac, că ploua afară. Era foarte speriat, panicat. Noi ne cunoaștem de 4-5 ani de zile”, a declarat taximetristul
„Eu nu l-am dus cu taxiul, l-am dus cu altă mașină. Nu a fost programat absolut nimic, ca să merg încolo. A fost totul spontan. S-a întâmplat exact… Eu nu am știut ce se întâmplă și așa mai departe.

Eu nu am știut unde merge omul sau că vrea să plece sau ce vrea să facă. Eu nu vreau să dau declarații pentru că o să fie o sută de mii de minciuni și nu vreau ca lumea să mă arate pe mine cu degetul pe stradă.

Vreau să fiu neutru în toată faza asta. Am dat declarații la Poliție, tot ce am avut de dat, și asta este! Nu l-am luat de acasă. L-am luat din altă parte. Am explicat la Poliție exact traseul și tot ce s-a întâmplat”, a declarat bărbatul

sursa

Citeste si ...

Back to top button